Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal | Be Quick gelijk tegen Vroomshoopse Boys

Be Quick heeft vanmiddag verzuimd om goede zaken te doen in de Eerste klasse D. Thuis tegen Vroomshoopse Boys staakten de stemmen: 1-1. De ploeg van interim-trainer Jan Locht had vooral voor de rust de kans om de zaak op slot te gooien.

Be Quick ’28 tegen Vroomshoopse Boys lijkt in de eerste helft verrassend veel op Be Quick – WHC van een week geleden. Be Quick speelt degelijk tot goed in de openingsfase van de wedstrijd. Het leidt al in de 1e minuut tot een mooie volley van Roan Admiraal. Be Quick houdt daarna het overwicht en komt tot scoren in de 9e minuut. Sander Aarten pikt de bal op op eigen helft en snelt door het gat in de verdediging. Voor het doel maakt hij geen fout: doelman Sickman is kansloos: 1-0.In de minuten daarna is Be Quick dicht bij het tweede doelpunt. Een inzet moet zelfs van de lijn worden gehaald.

Na de 20e minuut ontstaat er een wat andere wedstrijd. Vroomshoop komt wat meer van de eigen helft af. En Dogger krijgt in de 27e minuut zelfs een kleine kans. Maar ook in het slot van de eerste helft is het Be Quick dat het meeste gevaar sticht. Maar inzetten van Bas Buimer, Roan Admiraal en Onur Tekay worden onschadelijk gemaakt.
Jan Locht, die vandaag in ieder geval nog de honneurs waarneemt voor Arnie Pot: “Onze tactiek pakte in de eerste helft goed uit. Sander Aarten stond iets minder diep dan normaal, daar wisten ze niet goed raad mee. We speelden goed en gaven bijna niets weg voor de rust.”

Zoals te verwachten valt: de tegenstander komt na de rust nog verder op de helft van Be Quick. Toch is Be Quick in de 59e minuut dicht bij 2-0. Bas Buimer trekt een bal terug van de zijkant en Frank Oosterhof schuift hem maar net naast het hok van Sickman. Be Quick speelt in deze fase echter niet meer goed. Het vergeet de bal rond te tikken en grijpt soms maar half in bij duels. Daardoor komt de tweede bal opvallend vaak bij Vroomshoop terecht. Floris Blom grijpt nog goed in in de 64e minuut door de bal door de bal over eigen doel te werken. Enkele minuten later raakt hij een hoge bal niet goed en bezorgt hem daardoor op het randje van de zestien. Ton Kunst neemt hem in een keer op de pantoffel en tekent voor de 1-1. Een knap doelpunt en gezien het overwicht van Vroomshoop in deze fase niet verrassend.

Be Quick raakt na het doelpunt weer wat bij de les en begint weer mee te voetballen. Vroomshoop is in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk met afstandsschoten maar Wibo van Dijk laat zich niet meer verrassen. Zelf krijgt Be Quick ook nog de kans om te scoren. In blessuretijd bezorgt Rutger Minkjan een voorzet bij Bas Buimer maar die kan hem niet binnentikken.
Jan Locht: “In de tweede helft hadden we het veel moeilijker met de tegenstander. We halen er niet genoeg uit. Daardoor ontstond er soms een beetje flipperkastvoetbal. Jammer, met een punt schieten we niet heel veel op.”

Be Quick speelt aanstaande dinsdag een oefenwedstrijd tegen Staphorst. Op zaterdag is het elftal niet ingeroosterd. De volgende competitiewedstrijd is op 5 maart. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Onur Tekay (81. Mark Meijer), Talha Özen, Bas Buimer, Roan Admiraal (81. Yordi Veldman), Sander Aarten.