HandbalNieuws uit ZwolleSport

Heren van SV Zwolle Handbal wonnen mentaal uitdagende pot tegen E&A

Zwolle – Zaterdag 20 februari mochten de heren van Zwolle om 20:15 uur aantreden tegen de heren van E&A. De heren uit Arnhem stonden voor aanvang van de wedstrijd op de zevende positie, drie plekken lager dan de Zwollenaren. Echter was de eerste ontmoeting tussen beide teams met een doelpunt verschil gewonnen door Zwolle. Deze wedstrijd was dus nog niet op voorhand gewonnen door Zwolle!

Na de begroeting van het meegereisde publiek gaf de scheidsrechter het beginsignaal van de wedstrijd. Al snel keek Zwolle tegen een achterstand van 4-1 aan. Dankzij de tweede treffer van Rik Talens kwam er 4-2 op het scorebord te staan. Door een scherp schietende hoekspeler van E&A stond de thuis spelende club na 15 minuten spelen op een voorsprong van 8-4.

De eerste 15 minuten heeft Zwolle zich veel laten beïnvloeden door het spel van de tegenstanders. In het tweede gedeelte van de eerste helft herpakte Zwolle zijn eigen snellere spel en zo konden de heren zich snel terug knokken. Door het consequente fluiten stond Zwolle na 25 minuten tegen vier tegenstanders te handballen. Ook had E&A al een rode kaart te pakken door een grove overtreding op Erwin van der Meij. Zwolle benutte het overal spel goed en zo gingen ze de rust in met een voorsprong van 11-13.

In de rust werd voornamelijk meegegeven om “ons eigen spel” te blijven spelen. Zwolle moest zich zeker niet mee laten slepen in het “praatspel” van de tegenstander.

De tweede helft begon Zwolle weer met het spel, waarmee ze waren geëindigd in de eerste helft. Hierdoor stond er al snel 11-16 op het scorebord! Vanaf dit moment ging het weer gelijk op. De scheidsrechter gaf vanaf dit moment minder tijdstraffen, hierdoor kon E&A hun provocerende spel herpakken. Mede dankzij Lesley, die goed gebruikt maakt van zijn snelheid, konden de heren de voorsprong vasthouden tot het einde van de tweede helft. Met een eindstand van 21-24 weet Zwolle de vierde plaats te behouden.

De heren bedanken de supporters en gaan met een goed gevoel verder naar de volgende wedstrijd!

De volgende wedstrijd staat gepland op 6 maart! Om 13:00 uur treffen de heren van Zwolle de nummer 6 uit de competitie in Sporthal Zwolle Zuid. Een overwinning op Duiven is belangrijk om later in de competitie de positie over te nemen van de nummer drie. Kom daarom massaal aanmoedigen!