BinnenstadBouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Vliegerplein’ wordt een echt plein

Zwolle – De gemeente gaat de openbare ruimte met terras achter Brasserie ‘Het Vliegerhuys’ in het Broerenkwartier aanpakken. Dit ‘Vliegerplein’ aan de Weeshuispassage is nu vooral een besloten tuin. ‘De herinrichting biedt ons de kans om van het ‘Vliegerplein’ een echt plein te maken en zo een mooie verblijfsplek toe te voegen aan onze binnenstad’, vindt wethouder René de Heer. Dat gebeurde eerder al met het Weversgildeplein, waar nieuwe bestrating en meer groen is aangebracht.

Door de sloop- en bouwwerkzaamheden op deze plek ontstaat een nieuw en groter plein. De bestaande boom blijft behouden in het ontwerp. Na akkoord van de gemeenteraad en nadat de panden aan de Spiegelstraat zijn gesloopt, begint het werk aan het ‘Vliegerplein’. Het streven is dat de werkzaamheden gereed zijn ten tijde van de opening van een nieuwe winkel op de hoek Vliegerplein/Weeshuispassage.

Ontwikkelingen Broerenkwartier

De herinrichting is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling Broerenkwartier waar de raad in 2017 mee instemde. In 2018 is de kap van de Weeshuispassage er al afgehaald. En in 2019 is het Weversgildeplein vernieuwd.

Inmiddels zijn in het zuidelijke deel (waar het ‘Vliegerplein’ onderdeel van is) de werkzaamheden ook gestart. Men transformeert de panden naar winkels en woningen. Die krijgen daarbij een uitstraling welke bij de historische binnenstad van Zwolle past. Deze plannen voor de Weeshuispassage Zuid en het ‘Vliegerplein’ zijn tot stand gekomen in overleg met de initiatiefnemers en direct betrokkenen. Men past het hele gebied in overleg met de pandeigenaren aan. Zichtlijnen en looproutes maakt men daarbij beter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button