KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Vlaamse topband Whispering Sons voor optreden naar Hedon

Zwolle – De Vlaamse topband Whispering Sons komt op donderdag 12 december voor een optreden naar Hedon. Whispering Sons is een vijftal uit België die de laatste jaren succesvolle albums hebben uitgebracht en op grote festivals in de Benelux speelden. Met hun energieke en meeslepende optredens heeft de band zich stevig gevestigd als een live-at die je niet mag missen. De kaartverkoop is gestart via www.hedon-zwolle.nl.

Het Belgische vijftal Whispering Sons brengt een duistere en unieke mix van experimentele en hectische post-punk. De voortstuwende instrumentatie gecombineerd met Fenne Kuppens’ diepe vocale stijl zorgt voor een voortdurend gevoel van ongemak dat inherent is aan hun muziek sinds het begin. Met hun energieke en meeslepende optredens heeft de band zich stevig gevestigd als een live-act die je niet mag missen.

In de afgelopen jaren heeft de band langzaam maar zeker hun eigen grenzen herschikt en deze overschreden. Waar hun debuutalbum ‘Image’ (2018) theatraal en grootschalig was, richtte hun volgende plaat ‘Several Others’ (2021) zich meer op hun grootste kracht: pure, ongekunstelde intensiteit. Na de release van ‘Several Others’ begon de band te werken aan een nieuw album gedurende een periode van twee jaar. Dit derde volledige album zou langdurige Whispering Sons-volgers kunnen verrassen. Het is minder duister dan ‘Several Others’ en minder grootschalig dan ‘Image’. Toch is die typische Whispering Sons identiteit nog steeds inherent aan elk nummer, omdat de band nooit ver afwijkt van hun rauwe energie en emotie.

WHISPERING SONS

Locatie: Grote Zaal, Hedon

Wanneer: Donderdag 12 december 2024

Zaal open: 19:30 uur

Entree: 23,50 euro inclusief servicekosten

Gerelateerde artikelen

Back to top button