Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Vitaal Ouder Worden Dag op Sportpark Marslanden geslaagd

Zwolle – Op woensdag 12 december heeft een grote groep 55+ Zwollenaren deelgenomen aan de Vitaal Ouder Worden Dag op Sportpark Marslanden. Alle deelnemers hebben 5 verschillende workshops en sportieve activiteiten doorlopen.

25 deelnemers

Woensdagochtend 12 december kwamen de deelnemers rustig binnen druppelen in de kantine van SV Zwolle voor een kop koffie of thee, die deze ochtend als gastheer fungeerden. Met ongeveer 25 deelnemers zijn we de ochtend gezamenlijk gestart met een sportquiz. De openingen en de organisatie van deze dag lagen in handen van studenten van Landstede Sport & Bewegen, in samenwerking met Stichting Sportpark Marslanden.

Actief aan de slag

Vervolgens zijn er 4 groepen uiteengegaan om actief aan de slag te gaan bij onder andere de fysiotherapeuten van Fysio Mobilae voor een workshop ‘Valpreventie’, een fittest bij de buurtsportcoaches van SportService Zwolle, een koersbal clinic bij de Koersbalclub vanuit WijZ en een jeu de boules clinic namens Het Zuiderboeltje.

Buitenactiviteiten

En om de ochtend gezamenlijk af te sluiten zijn alle deelnemers naar buiten gegaan om twee sportieve buitenactiviteiten te ervaren, die wekelijks plaatsvinden op Sportpark Marslanden vanuit de 55+ Beweeggroepen! Er zijn vele positieve reacties binnen gekomen op de Vitaal Ouder Worden Dag, met zeker de vraag naar een nieuwe editie voor in 2019.

Gerelateerde artikelen

Back to top button