KabelkrantLevensbeschouwingNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Vierdaagse van de geestelijke begeleiding doet Zwolle aan

“Mentale - en geestelijke begeleiding biedt rust in verwarde tijd “

Zwolle – Van woensdag 22 mei t/m zaterdag 25 mei is er voor het eerst de vierdaagse van de geestelijke begeleiding. Verspreid over vier dagen kan iedereen op allerlei plekken in het land proeven van diverse vormen van geestelijke begeleiding. De Vierdaagse doet ook Zwolle aan op vrijdag 24 mei.

Leden van de Beroepsvereniging Geestelijke Begeleiding bieden die dag een gevarieerd programma aan, waarin men kennis kan maken met geestelijke begeleiding. Wat is dat nu precies, en waarin verschilt het van mentale begeleiding? Zowel mentale – als geestelijke begeleiding hebben te maken met ons welzijn, geestelijk en mentaal. Waar liggen dan de verschillen en overeenkomsten ?

Geestelijke begeleiding nodigt iedereen uit om aandacht te schenken aan de bron waaruit men leeft en helpt je om tot jezelf te komen. Waar vind je inspiratie? Wat is je verlangen? Wat geeft je leven zin en betekenis? Hoe kleurt dat je leven en je samenleven met anderen?

Geestelijke begeleiding maakt ruimte voor dit soort vragen. Dat gebeurt door middel van gesprekken, individueel of in een groep. Terwijl mentale begeleiding meer gericht is op positieve beïnvloeding van gedachten, gevoelens, en/of emoties, zodat je je beter en/of gelukkiger gaat voelen (mentaal welbevinden).
Op al deze manieren kun je stilstaan bij wat er werkelijk toe doet in je leven. Dat kun je gaan ontdekken tijdens de ‘ Dag van de geestelijke begeleiding op vrijdag 24 mei 2024 ‘.

De dag begint in het Begijnhof Koewegje 2 bij de Oosterkerk, om 10.00 uur met inloop en koffie, 10.30 uur start het programma, en duurt tot ongeveer 14.15 uur, graag zelf lunch meenemen.
Opgave bij Rita van Herk, email : henkvanrita@gmail.com , vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wat gaan we doen ? Kennismaking met geestelijke begeleiding in het voetspoor van Thomas a Kempis (devotieviering, korte inleiding over Thomas a Kempis als geestelijk begeleider, filmpje, geestelijke begeleidingsgesprek in de kring, spirituele devotiewandeling) Ieder welkom !!

Gerelateerde artikelen

Back to top button