112 nieuwsNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vier ganzen doodgereden op Katerdijk

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag heeft een automobilist op de Katerdijk meerdere ganzen aangereden.

De bestuurder heeft onmiddelijk na de aanrijding alarm geslagen bij de politie. Ook de dierenambulance Zwolle rukte direct uit.

Bij aankomst van de hulpverleners bleken twee ganzen al overleden te zijn. Een derde gans was ernstig gewond. Tijdens het vervoer naar een dierenarts is het dier in de dierenambulance aan zijn verwondingen bezweken.

Tweede melding Katerdijk

Enkele uren later ontving de meldkamer van de politie opnieuw een melding over een aangereden gans langs de Katerdijk. De politie en dierenambunace troffen een zwaar gewonde gans aan. De vogel sleepte met zijn buik over de grond.

De dierenambulance heeft de gans overgebracht naar de dienstdoende dierenkliniek. De beide poten van de gans bleken te zijn gebroken. De dierenarts heeft het dier laten inslapen.

Gevaarlijke plekken

In 2017 trok de Zwolse dierenambulance al aan de bel bij de gemeente Zwolle over de groep ganzen aan de Katerdijk. Aan de hand van bodycam-beelden liet Dierenambulance Zwolle zien dat de groep zich op gevaarlijke plekken bevond onder andere langs de op- en afrit van de snelweg A28.

De gemeente Zwolle is op de hoogte van deze groep. Ook deze incidenten zijn weer doorgegeven aan de gemeente.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button