AlgemeenNieuws uit Zwolle

DeltaWonen eerste Zwolse organisatie met een kinderraad

Zwolle – Vanochtend ging Evert Leideman, directeur- bestuurder bij deltaWonen, op bezoek bij de 25 kinderen van groep 8 en hun meester van basisschool De Ark uit Zwolle. Deze groep kinderen wordt de eerste Raad van Kinderen van deltaWonen. Deze Raad van Kinderen van deltaWonen gaat meedenken over strategische en maatschappelijke vraagstukken die over hun eigen toekomst gaan.

”Want kinderen hebben creativiteit en verbeeldingskracht en durven die vragen te stellen die ons op een ander spoor zetten. Zo leren kinderen over de wereld om hen heen en ontdekken wij nieuwe mogelijkheden en andere denkrichtingen”, licht Evert Leideman toe.

DeltaWonen is de eerste organisatie uit Zwolle met een Raad van Kinderen. In Nederland is er nog één andere woningcorporatie met een Kinderraad.

Niet alleen symbolisch

Het eerste vraagstuk waar de kinderen mee aan de slag gaan is wat deltaWonen kan doen om haar huurders gelukkiger te laten wonen.

De Raad van Kinderen wordt niet alleen maar symbolisch: “We gaan ook daadwerkelijk wat doen met de adviezen van de kinderen. Want we dragen als woningcorporatie ook een belangrijk steentje bij aan de samenleving. We zetten in op sterke en toekomstbestendige wijken. Wijken waar mensen op een goede en duurzame manier met elkaar kunnen samenleven. En waar iedereen telt. Maar hoe gaan we dat doen? Onze Raad van Kinderen zijn mogelijk onze huurders van de toekomst. Met hun hulp hopen we dat wat wij als woningcorporatie doen, nog beter aan kunnen laten sluiten bij de behoefte van onze huurders” legt Leideman uit.

Aan de slag

De Raad van Kinderen gaat nu aan de slag met het vraagstuk onder begeleiding van meester Erwin en de Missing Chapter Foundation. In maart gaan de kinderen op bezoek bij deltaWonen en komen ze meer te weten over wat een woningcorporatie doet. In april gaan de kinderen in een dialoogsessie in gesprek met deltaWonen om hun adviezen te presenteren. Daarna gaat deltaWonen aan de slag met de adviezen van de Raad van Kinderen en hoopt voor de zomer aan de Kinderraad te presenteren wat zij gaat doen met de adviezen.

Missing Chapter Foundation

De Missing Chapter Foundation is een stichting met expertise in kind-inclusie en dialoog tussen generaties. MCF is in 2009 opgericht door prinses Laurentien. De stichting helpt deltaWonen om kind-inclusie in de praktijk te brengen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button