Nieuws uit ZwolleTweede Kamer verkiezingenVideo NieuwsVoorpagina

Video – Warme stemtent verwelkomt stemmers bij de skatebaan Zwolle-Zuid

Zwolle – Een opvallende verschijning in Zwolle-Zuid is de stemtent bij de skatebaan. Deze tent is een van de stembureaus in Zwolle waar mensen vandaag hun stem kunnen uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. De tent is gisteravond en deels vannacht opgebouwd op het basketbalveldje, omdat een ander vast stembureau in de buurt niet beschikbaar was.

De stemmers die de tent bezoeken, worden aangenaam verrast door de warmte binnen. De tent is namelijk voorzien van een verwarming, die goed werkt. Dat was vorig jaar wel anders, toen de stemtent voor het eerst werd gebruikt en de verwarming het liet afweten. “Het was toen verschrikkelijk koud, weet ik nog”, zegt stembureauvoorzitter Pieter de Jong. “Nu hoor ik iedereen zeggen: wat lekker warm hier!” De stembureau-leden hebben zelfs de luxe van een toilet. Deze staat achter de stemtent aan de weg. Daar heeft de gemeente een compleet mobiel toiletblok geplaatst.

Over de opkomst heeft de tent in Zwolle-Zuid niet te klagen. “Het loopt goed door”, vertelt Pieter de Jong, “maar de grote hoos komt vanavond als iedereen gegeten heeft.”
Wie nog wil stemmen, kan dat doen tot 21.00 uur vanavond. Daarna sluiten alle stembureaus in Zwolle en start het stemmen tellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button