Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Video |Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Zwolle – Zaterdagavond staat het treffen tussen PEC Zwolle en Willem II op de agenda. In een uitverkocht IJsseldelta stadion wordt er om 19.45 uur afgetrapt tussen de huidige nummers negen en vijftien van de ranglijst.

Onderlinge confrontaties

Willem II is een graag geziene gast in het Zwolse. De twee meest recente ontmoetingen leverde namelijk een winstpartij op voor de thuisploeg. Vorig seizoen waren de Blauwvingers met 1-0 te sterk door een doelpunt van Bram Van Polen, drie jaargangen geleden werd het 2-0: Arsenio Valpoort en Mateusz Klich scoorden toen. De laatste keer dat de Tilburgers met drie Eredivisie punten in de spelersbus richting Brabant reden dateert van dertien jaar geleden. In de tussentijd wonnen ‘De Kruiken’ nog wel een keer in de nacompetitie van het toenmalige FC Zwolle; 2-4. Eerder dit seizoen speelden de teams een povere wedstrijd in Tilburg. In een duel met weinig kansen kroonde Ouasim Bouy zich tot matchwinner, door het enige doelpunt van de avond te maken. Een vrije trap schoot hij van grote afstand en met enig fortuin raak.

Vorm

Ondanks de nederlaag in Enschede van vorig weekend, strijdt PEC Zwolle nog volop mee voor een plek bij de play-offs om Europees voetbal. Het kan daarbij teren op een goede serie wedstrijden in het IJsseldelta stadion. In 2016 werd in eigen huis enkel verloren van FC Groningen, terwijl er driepunters waren tegen sc Heerenveen, Feyenoord en De Graafschap. Willem II vindt zichzelf terug op de vijftiende plaats, met evenveel punten als de nummer zestien Excelsior. Voor de Tilburgers is een resultaat dan ook van levensbelang, om weg te blijven bij de gevaarlijke zestiende plaats die deelname aan de play-offs promotie/degradatie tot gevolg heeft. Het team van trainer Jurgen Streppel heeft de laatste twee wedstrijden in eigen huis verloren van Ajax en AZ, maar wist de speelronde daarvoor wel een goed resultaat te boeken in Arnhem tegen Vitesse (0-1).

Weerzien

De wedstrijd van zaterdag is een weerzien tussen enkele oude bekenden. Zo staat sinds de winterstop Rochdi Achenteh in Tilburg onder contract. De verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan speelde tussen 2011 en 2013 ruim 90 wedstrijden in het eerste van PEC Zwolle. Hij werd met de Blauwvingers kampioen van de Jupiler League en wist in totaal vijf keer te scoren. Bij PEC Zwolle hebben Stef Nijland en assistent-trainer Albert van der Haar een verleden bij Willem II. Nijland kwam in het seizoen 2009-2010 tot twintig optredens in het eerste elftal van de Tricolores, hij scoorde daarin vijfmaal. Albert van der Haar kwam 54 keer voor Willem II uit en speelde ook mee in de Europese ontmoeting van de Tilburgers met AS Monaco.

Scheidsrechter Kamphuis gaat het duel zaterdagavond in goede banen leiden. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Janson, Hubers en Van der Vrande. De wedstrijd is op de publieke tribunes uitverkocht.

 

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button