Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

Zondag speelt PEC Zwolle het competitieduel tegen Feyenoord. Deze wedstrijd, die op Valentijnsdag wordt gespeeld, begint om 14.30 uur en vindt plaats in het IJsseldelta stadion. De Rotterdamse club bezet momenteel de vierde positie in de Eredivisie, met 36 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. De Zwolse selectie staat tiende met 29 verzamelde punten.

Vorm

Beide teams zijn aan een mindere periode in de Eredivisie bezig. Waar PEC Zwolle uit de laatste vijf duels na de winterstop vier punten bij elkaar sprokkelde, verloor Feyenoord de laatste wedstrijden voor de competitie. De laatste eredivisieoverwinning van de Rotterdammers dateert van zondag 6 december. Toen was Feyenoord thuis met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo.

Recente duels

Eerder dit voetbaljaar troffen PEC Zwolle en Feyenoord elkaar al twee keer. Eén keer voor het KNVB bekertoernooi en één keer in competitieverband. In allebei de wedstrijden bleek het team van trainer/coach Giovanni van Bronckhorst een maatje te groot voor de Blauwvingers (zie uitslagen hieronder). Het laatste duel in het IJsseldelta stadion werd wel gewonnen door PEC Zwolle. Door doelpunten van Ben Rienstra en Tomáš Necid (2x) eindigde het treffen in een 3-0 overwinning voor de Zwollenaren. De uitslagen van de laatste vijf wedstrijden staan hieronder.

27-09-2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie)
24-09-2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB Beker)
17-05-2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0 (Eredivisie)
09-11-2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie)
21-12-2013 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (Eredivisie)

Oude bekenden

Bij de selectie van Feyenoord zien we twee spelers terug met een verleden bij PEC Zwolle, namelijk doelman Warner Hahn en verdediger Eric Botteghin. Omgekeerd staan er drie voormalig Feyenoord-voetballers onder contract bij PEC Zwolle. Dit zijn keeper Boy de Jong, verdediger Bart Schenkeveld en middenvelder Rick Dekker.

De wedstrijd staat aanstaande zondag onder leiding van arbiter Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door dhr. Van Zuilen, dhr. Polman en dhr. Kooij.

Parkeerbeleid rondom IJsseldelta stadion

Het wordt op wedstrijddagen steeds drukker in en rondom het stadion van PEC Zwolle. Dit heeft op logistiek gebied de nodige gevolgen. Zo roept de club supporters op om bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer naar het IJsseldelta stadion te komen.

Ook het parkeerbeleid rondom het stadionterrein is recentelijk onder de loep genomen. Wat hierbij opvalt is dat steeds meer mensen de auto parkeren in de Wipstrik, de wijk die naast het stadion ligt. PEC Zwolle acht, gezien de recente ervaringen, het van belang aan te geven dat in de Wipstrik de reguliere verkeers- en parkeerregels gelden.

Hiermee doelt de club onder andere op het correct parkeren van auto’s. Recente ervaringen leren namelijk, dat hier niet altijd gehoor aan wordt gegeven. Mede daarom gaat de politie vanaf de wedstrijd aanstaande zondag tegen Feyenoord extra controles houden en auto’s bekeuren die niet correct staan geparkeerd. Deze controle zal middels speciaal ingezette bebording extra worden benadrukt. De club wil graag een goede buur zijn voor deze Zwolse wijk, help ons daarbij.

Supporters die op de wedstrijddag toch met de auto komen, kunnen het beste parkeren op de daarvoor bedoelde terreinen. Bijvoorbeeld op het bedrijventerrein De Vrolijkheid of op het Rechterland. PEC Zwolle rekent op jullie medewerking.

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button