Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Sprong in de stadsgracht van Zwolle – TEDxZwolle jump

Op vrijdagmiddag 2 januari trotseerde de Zwollenaar Robert Bridgeman samen met 8 andere mensen de kou door een duik te nemen in de stadsgracht van Zwolle.

Kilimanjaro in korte broek

Robert heeft samen met een paar van de andere deelnemers afgelopen jaar de Kilimanjaro in Tanzania beklommen in korte broek. Kou, wind, regen, ijzel en sneeuw trotserend.

Met de winterse sprong in de gracht wou  de groep opnieuw laten zien hoe je door ademhalingstechnieken, mindset en training je interne klimaat kunt beheersen. Deze interne klimaatbeheersing is dan ook dé overeenkomst met het TEDxZwolle evenement dat op 28 januari plaatsvind in Zwolle. Dit ‘congres’ heeft als thema Climate Active Cities, onder andere externe klimaatbeheersing dus.

Robert Bridgeman is één van de sprekers van TEDxZwolle 2015. In het deelprogramma Extreme laat hij zien dat mensen met ademhalingstechnieken, mindset en training in staat zijn zich aan te passen aan extreme omstandigheden, of dit nu ijzige kou of verzengende hitte is. Op 28 januari gaat TEDxZwolle2015 dan ook niet alleen over waterrobuuste en klimaatbestendige steden, maar ook over de kracht van mensen.

Climate, Active, Cities

TEDxZwolle inspireert tot het bouwen aan duurzame steden. Een van de invalshoeken is de klimaatverandering en de effecten daarvan op onze steden. De kans op weersextremen als hitte en wateroverlast nemen toe. In de Deltabeslissing Ruimtelijke Adaptatie (september 2014) is afgesproken dat de bebouwde omgeving in Nederland in 2050 zo goed mogelijk klimaatbestendig en waterrobuust is ingericht.Hoe je dat doet is de vraag die centraal staat tijdens het TEDxZwolle evenement.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button