Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Sloop zusterflat Weezenlanden Ziekenhuis gaat verder

Zwolle – De machinale sloop van de zusterflat van het oude Weezenlanden Ziekenhuis is nu echt begonnen. Meer dan tweeëneenhalf jaar nadat op 7 oktober 2015 de sloophamer ging in de hoofdgebouwen van het naastgelegen ziekenhuis.

Deze hoofdgebouwen zijn allemaal al tegen de vlakte en de eerste woningen op de oude ziekenhuislocatie zijn inmiddels opgeleverd. De zusterflat was een ander verhaal. Het was het gebouw met de meeste asbest en bovendien zaten er lange tijd vleermuizen in. Hierdoor kon er niet worden gesloopt.

 

Foto: ©HCO – Boerdijk, B.J. – Nieuwbouw gebouw A en C RK Ziekenhuis de Weezenlanden 1963-1967 uit het zuidwesten; Dominicanenkerk op de achtergrond.

Appartementencomplex met drie gebouwen

Vorig jaar werd ook het reliëf-kunstwerk de Barmhartige Samaritaan verwijderd uit de flat. Deze herinnering aan de zusterflat van het oude ziekenhuis  krijgt straks een nieuw plekje in de gevel van één van de drie appartementencomplexen die op deze locatie komen te staan.  Eén gebouw van 34 huurappartementen van woningcorporatie SWZ,, één gebouw met 30 huurappartementen in het middensegment en een gebouw met koopappartementen. De verwachting is dat het nieuwe appartementencomplex aan de Luttenbergstraat in 2019 opgeleverd gaat worden.

Foto: ©Harry ten Klooster - Barmhartige Samaritaan wordt uit oude Zusterflat getakeld
Foto: ©Harry ten Klooster – Barmhartige Samaritaan wordt uit oude Zusterflat getakeld

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button