Weer

Warm weer op komst!

Weermannen zien zacht weer wel zitten.

Voor veel mensen voelt het als een eeuwigheid geleden… De eerste 20 graden van 2018 staat in de weersverwachting op de dag dat het jaar alweer 97 dagen oud is! Zaterdag wordt het in het binnenland op grote schaal krap 20 graden.
Laatste keer 20 graden

Voor velen voelt het als een eeuwigheid geleden. Wanneer we de statestieken erbij pakken was de laatste keer dat het 20 graden op grote schaal werd 16 oktober 2017. Ruim vijf en een halve maand geleden in Zwolle. Toen werd het 22,5 graden, aldus weerman Jelle. Nu is het dus weer zo ver. Terrassen kunnen zich vullen en het is prima weer om erop uit te trekken. Ook de rij bij een ijstent als Salute zal flink lang worden verwacht hij.

Veel zon hoeven we er niet bij te verwachten. Met de harde wind die zorgt voor een zeer zachte luchtaanvoer moeten we rekenen op vrij veel wolken. Dat komt door het lagedrukgebied waar we dan wel weer het warme weer aan te danken hebben. Elk voordeel heeft een nadeel dus, zeker met deze weerkaarten. Ondanks de wolken blijft het zaterdag wel droog en met temperaturen van om en nabij de 20 graden in het centrum van de stad is het heel aardig weer.

Meer op de site van onze weermannen: http://www.art-of-thunders.nl/prognose-lange-termijn/

Gerelateerde artikelen

Back to top button