Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Opening nieuwe schoolgebouw ‘Lassus Campus’ in Zwolle

Zwolle – Na 6 jaar van plannen, voorbereiden en bouwen, zijn maandagochtend de deuren geopend van het nieuwe schoolgebouw van de Van der Capellen Scholengemeenschap in Zwolle. Het gebouw heeft nu ook een nieuwe naam: de ‘Lassus Campus’, mede bedacht voor leerkrachten en leerlingen.

De leerlingen konden voor het eerst een kijkje nemen in het nieuwe schoolgebouw. Er was veel belangstelling voor de kluisjes, die nu via een app geopend kunnen worden. Ook vielen de leertuinen in de smaak, ruimtes waar leerlingen buiten de les zelfstandig kunnen studeren of projecten kunnen doen. Opvallend waren ook de leslokalen met een soort ronde zit.

Het nieuwe gebouw heeft speciaal ingerichte ruimtes, zoals het scheikundelokaal, de tekenlokalen en een lokaal voor handvaardigheid. En niet te vergeten: een prachtig theater!

Nog geen half uur later leek iedereen zich gesetteld te hebben en zat de kantine met de trappen vol! Maar niet voor lang, want om half 10 begonnen toch echt weer gewoon de lessen.

Wat er met het oude gebouw gaat gebeuren is nog niet bekend. De gemeente Zwolle onderzoekt of het een renovatie of een sloopproject wordt. In ieder geval wordt het niet meer gebruikt door de Van der Capellen Scholengemeenschap en is het weer in eigendom van de gemeente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button