KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Jeroen Kamphuis kiest voor Berkum

Zwolle – Jeroen Kamphuis speelt met ingang van het nieuwe seizoen 2024-2025 voor vierdedivisionist VV Berkum. De nu 27-jarige aanvaller komt over van VV Hoogeveen, dat uitkomt in de 3e Divisie, en was daarvóór liefst 10 jaar de uiterst trefzekere centrumspits in de hoofdmacht van SV Dalfsen.

“Ik heb het bij Hoogeveen prima naar mijn zin maar de reisafstand, in combinatie met mijn werk, is een probleem. We zoeken een huis in Dalfsen, dus Berkum is bijna ‘om de hoek’ én heeft een mooi niveau. Ik heb ook veel over de club gehoord van mijn oude teamgenoot Vince van den Anker, dat maakt het extra mooi,” vindt hij.

Jeroen Kamphuis is een ‘ouderwetse’ en balvaste centrumspits met gevoel voor de goal. Bij Hoogeveen bleef zijn totaal dit seizoen nog beperkt tot drie competitiedoelpunten en één bekertreffer, maar bij Dalfsen was hij bijzonder productief. Bij die club tekende hij in 214 competitieduels voor liefst 137 goals en in die 10 jaar ging hij met SV Dalfsen van de 4e naar de 1e Klasse. In het dagelijks leven is hij adviseur bij een dienstverlener op het gebied van ruimtelijke ordening.

De eerste selectie van VV Berkum voor de nieuwe jaargang begint inmiddels vorm te krijgen. Onlangs hebben zeven spelers van de huidige hoofdmacht toegezegd ook volgend seizoen voor Berkum te spelen, terwijl negen anderen een nog lopende verbintenis hadden. Met de komst van Jeroen Kamphuis is Berkum nu voor volgend seizoen zeker van 17 selectieleden, inclusief drie keepers. Met enkele spelers van de huidige hoofdmacht wordt nog gesproken.

Een aantal spelers van de huidige hoofdselectie vertrekt na dit seizoen bij VV Berkum. Verdediger Maxwell van Dijk gaat naar Go-Ahead Kampen, aanvaller Giorney Rojer verkast naar Dieze West en spits Lars Miedema speelt in de volgende jaargang voor VV Hoogeveen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button