Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Nederlandse IJsbeeldenfestival Zwolle 17 december tot en met 5 maart 2023

Zwolle – Het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Het is dan ook niet allen het perfecte dagje uit in de kerstvakantie maar je kunt er zelfs tot en met 5 maart 2023 terecht. Nieuwsgierig naar een voorproefje? Bekijk de video.

‘What a wonderful world’

Het Nederlands IJsbeelden Festival staat dit jaar geheel in het teken van het thema ‘What a wonderful world’. In roerige tijden als deze, veroorzaakt door verschillende vormen van onrust in de wereld, willen ze een tegengeluid laten horen. “Juist nú willen we namelijk samen genieten van de mooie dingen in het leven. Sterker nog, het verlangen naar reizen, entertainment en andere leuke dingen doen met elkaar, is nog nooit zo groot geweest.” Het Nederlands IJsbeelden Festival wil mensen voorzien in die behoefte en laten zien hoe mooi, ondanks alles, de wereld nog steeds is. De ijskunstenaars zullen dit thema vertalen naar ijs- en sneeuwsculpturen tot wel zes meter hoog. ‘Special effects’, van licht en geluid, maken de beelden nóg magischer dan dat ze al zijn.  

Bezoek aan de stad Zwolle met gratis pendel bus

Bezoekers van het Nederlands IJsbeelden Festival kunnen in de speciale ijsbar genieten van een ijskoude versnapering, óf juist even opwarmen met een warme chocolademelk, in het verwarmde restaurant. Wie nog meer uit zijn dag wil halen, kan het Nederlands IJsbeelden Festival goed combineren met een bezoek aan de Hanzestad Zwolle. Een speciale bus brengt u namelijk gratis van het evenement, naar de binnenstad van Zwolle. Hier geniet u van een rijke geschiedenis, gezellige
winkelstraten, prachtige musea en sfeervolle restaurants en cafés. Ofwel: een stad die meer dan de moeite waar is om ontdekt te worden. Naast de IJsselhallen en het stadscentrum, stopt de gratis pendelbus ook op Station Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button