Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Video: Minister naar Zwolle voor handhaving 30 kilometerzones

Zwolle – Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) kwam maandag naar Zwolle om met inwoners in gesprek te gaan over onveilige verkeerssituaties en 30km-stickers te plakken om mensen te herinneren aan de maximumsnelheid.

Havezathepark Stadshagen

De Minister bezocht vanaf 16:00 het Havezathepark in Stadshagen om samen met bewoners te praten over het plan van de Zwolse VVD om meer in te zetten op handhaving van 30-kilometerzones. Hard rijden door woonwijken prijkte bovenaan de lijst van ergernissen.

“Het is niet normaal dat snelheidsduivels zich niet houden aan de 30-kilometerzones die we hebben,” zegt lijsttrekker Thom van Campen. “Die zones zijn er niet voor niets. Die zijn er om de straten veilig te houden en ervoor te zorgen dat kinderen zorgeloos buiten kunnen spelen.”

Dat ouders zich hier zorgen over moeten maken vindt de VVD Zwolle te zot voor woorden. Inzet voor de VVD is dat handhaving van de maximumsnelheid en 30-kilometerzones in alle Zwolse wijken een prioriteit wordt van gemeente en politieteam Zwolle.

Straten waar het hardst gereden wordt

De VVD heeft via social media Zwollenaren gevraagd waar zij merken dat auto’s te hard door de straten jakkeren. De Mozartlaan, Breecamp Oost, Akkerbergstraat, Hortensiastraat, Deventer Straatweg, Gruitmeesterslaan, Porporastraat, Assiesstraat, Molenweg, Klooienberglaan en de Commissarislaan zijn slechts enkele van de vele situaties waar Zwollenaren merken dat onveilig situaties ontstaan.

Door met deze mensen in gesprek te gaan, en aan hen te vragen waar het beter kan, krijgen we gelijk goed inzicht waar het handhavingsteam straks aan de slag kan en welke maatregelen we moeten nemen. Over veiligheid op de straat moet je niet te lang praten, je moet gewoon dingen doen. Thom van Campen

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button