Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoetbalVoorpagina

[VIDEO] Joost Broerse commercieel directeur PEC Zwolle  

Joost Broerse wordt de nieuwe commercieel directeur van PEC Zwolle. De verdediger die momenteel nog onder contract staat als voetballer bij de bekerhouder, heeft zich de afgelopen maanden langzaam op het pad van de commercie binnen PEC Zwolle begeven. Dat is beide partijen goed bevallen. Dit houdt in dat de verdediger na afloop van het lopende seizoen een punt zet achter zijn sportieve loopbaan.

De routinier stond voor zijn tijd in Zwolle namens FC Groningen, FC Utrecht, APOEL Nicosia en Excelsior binnen de lijnen. In totaal wist hij negental prijzen bij elkaar te spelen. Zo won Broerse tweemaal de KNVB Beker, tweemaal de Johan Cruijff Schaal, werd hij twee keer kampioen van Cyprus, won hij eenmaal de Cypriotische beker en tweemaal de Cypriotische Supercup. Ook speelde de verdediger meerdere malen in de Champions League.

In zijn nieuwe functie wordt Broerse belast met het verder generen van een duurzame groei van de sponsoromzet. Hij zal daarbij ondersteuning krijgen en leiding geven aan een negental medewerkers op het gebied van commercie, communicatie en evenementen. Als vanzelfsprekend maakt Broerse in zijn nieuwe rol deel uit van het directieteam.

Joost Broerse: ,,Het was een hele moeilijke beslissing, maar toch vind ik dit een mooi moment om mijn voetbalschoenen op te bergen. Gelukkig kan ik terugkijken op een mooie carrière met vele sportieve hoogtepunten. Ik ben blij met de unieke kans die PEC Zwolle mij nu biedt, om buiten het veld een loopbaan op te bouwen. Het is geweldig om bij deze mooie club betrokken te blijven en wie weet kunnen we dit seizoen en daarmee mijn loopbaan op een succesvolle manier afsluiten. De komende tijd zal ik uiteraard de focus op het voetbal houden om daarna met mijn team de groei van PEC Zwolle verder uit te bouwen.”

Voorzitter Adriaan Visser: ,,Wij willen graag mensen uit onze eigen organisatie kansen geven om zich door te ontwikkelen als die mogelijkheid zich voordoet. Voor een dergelijke insteek hebben wij met veel interesse gekeken naar hoe Ajax dat doet met bijvoorbeeld Edwin van der Sar. Wij zaten in de procedure om een commercieel directeur aan te trekken toen Joost in de winterstop tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika te kennen gaf dat hij in aanmerking wilde komen voor deze functie. ‘Wat Van der Sar bij Ajax kan, zou ik bij PEC Zwolle kunnen doen,’ vond hij. Gaandeweg is dat idee gaan beklijven binnen onze organisatie. Joost heeft een hoge gunfactor, is een representatieve, intelligente jongen en heeft een HBO-opleiding gevolgd aan de VVCS Academy. Bovendien kent hij de club. Dat maakt hem tot een geschikte kandidaat. Op managementvlak heb ik zelf veel ervaring waardoor ik hem indien nodig kan coachen. Voor PEC Zwolle is dit een stap bij de verdere herstructurering van de organisatie.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button