BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Fietsbrug kruising N35-Wythmenerplas in de steigers

Brug moet begin 2019 klaar zijn

Video – start bouw fietsbrug over N35 bij Zalné


Zwolle – De bouw van de fietsbrug bij de kruising N35-Wythmenerplas is in volle gang. Inmiddels zijn de eerste twee brugpijlers geplaatst en worden er aanpassingen gedaan aan het fietspad. Met de aanleg van de fietsbrug verdwijnt de gelijkvloerse oversteek met verkeerslichten. Daarmee wordt de oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers veiliger én verbetert de doorstroming van het verkeer op de N35.

Verbinding

Over het kruispunt Oldeneelallee met de N35 (Heinoseseweg / Ceintuurbaan komt richting de Wythmenerplas een ongelijkvloerse voetgangers- en fietsersbrug

De fiets- en voetgangersbrug wordt de nieuwe verbinding vanuit de Marslanden naar het recreatiegebied de Wythmenerplas, de Oosterenk (Isala) en Berkum. De fietsbrug vormt voor het autoverkeer op N35 vanuit het zuidoosten een poort tot Zwolle. De fietsbrug loopt vanaf de Oldeneelallee langzaam omhoog en gaat met een ruime bocht in een cirkelbeweging naar beneden aan de kant van de Wythmenerplas.

De fietsbrug is naar verwachting eind 2018/begin 2019 gereed  en komt na oplevering in onderhoud en beheer van de gemeente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button