EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Defensie en Scania ondertekenen contract levering 2038 All Wheel Drive Trucks

Zwolle – Vrachtwagenconcern Scania en Defensie hebben maandag het contract getekend om 2037 All Wheel Drive trucks te leveren aan de Nederlandse Strijdkrachten. Onderdeel van het contract is een serviceovereenkomst waarbij Scania en Defensie samen het onderhoud aan de speciale trucks verzorgen.

Extra werkgelegenheid

Alle nieuwe trucks worden gemaakt in de Scania fabriek in Zwolle. Ook de levering van  185 gepantserde wisselcabines valt onder de order.  Het dealernetwerk van Scania gaat de service en het onderhoud op zich nemen. Daarnaast neemt Defensie zelf een deel van het onderhoud voor haar rekening. De order is de grootste opdracht van Defensie ooit in de geschiedenis van Scania. Voor de in Zwolle gevestigde fabriek en bij de toeleveringsbedrijven betekent dit veel extra werkgelegenheid.

Eind 2018 eerste leveringen

Vanaf eind 2018 worden de eerste voertuigen geleverd. Het gaat om 2-, 3- en 4-assige 5-, 10- en 14-tons All Wheel drive trucks. De eigentijdse trucks hebben allemaal een speciaal frame. Hierop wordt naar keuze een laadbak, personeelsmodule of container geplaatst. Bij de containers gaat het om een commandovoerings-, communicatie-, werkplaats- of goederenvariant. De 185 wisselcabines moeten de militaire chauffeurs in risicogebieden beschermen tegen bijvoorbeeld bermbommen en landmijnen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button