Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Een groene kerst met duurzame kerstbomen

Zwolle – Wilt u dit jaar een duurzame kerstboom in huis halen? Een boom die u na de feestdagen niet hoeft weg te gooien, maar weer terug kunt brengen naar de wijkboerderij? Dan kunt u meedoen aan de actie duurzame kerstbomen. Bij drie wijkboerderijen in Zwolle kunt u een echte kerstboom bestellen die lokaal en biologisch is geteeld. Zo draagt u bij aan het milieu en geniet u van een sfeervolle kerst.

Duurzame kerstbomen

De duurzame kerstbomen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals de Servische spar en de Nordmann. U kunt ook kiezen voor een boom met of zonder kluit. De bomen met kluit worden na de feestdagen weer terug geplant in de natuur en de bomen zonder kluit worden vermalen. Voor elke boom betaalt u €10,00 statiegeld, dat u weer terugkrijgt als u de boom inlevert.

Duurzaam

De actie duurzame kerstbomen is een initiatief om het milieu te beschermen en de afvalberg te verminderen. Het doel is om kerstbomen te kweken die na de feestdagen weer terug geplant kunnen worden in de natuur. Dit vermindert de hoeveelheid afval en zorgt voor meer zuurstof en minder CO2 in de lucht. De kerstbomen zijn niet zomaar bomen. Ze zijn lokaal en biologisch geteeld in Nederland, waardoor de CO2-voetafdruk van het transport minimaal is. Bovendien worden er geen schadelijke bestrijdingsmiddelen tijdens de teelt gebruikt.

Wacht niet te lang en bestel snel uw duurzame kerstboom bij een van de wijkboerderijen in Zwolle. Zo zorgt u voor een groene kerst voor uzelf en voor de planeet.

Meer informatie:

Duurzame Kerstbomen

Gerelateerde artikelen

Back to top button