Nieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Duurzaam gerenoveerde Enexis-kantoor Zwolle – BREAAM Excellent

Zwolle – Zaterdag 4 juni kon het publiek een kijkje nemen bij het Enexis kantoor aan de Marsweg in Zwolle welke op een duurzame manier gerenoveerd wordt.

 

Duurzame renovatie

Trebbe Oost & Noord B.V. uit Zwolle en Van Wijnen Eibergen B.V. renoveren in bouwcombinatie het nieuwe kantoor voor Enexis aan de Marsweg in Zwolle. Het project omvat een duurzame renovatie van het bestaande pand en een deel nieuwbouw. In het
bovenregionale kantoor gaan stafdiensten werken zoals ICT, Communicatie en Inkoop. Er komen 344 werkplekken, waarvan 93 flexplekken zijn. De oplevering vindt nog voor de bouwvak plaats.

BREEAM Excellent

Na oplevering behoort het kantoor tot de topklasse van duurzame gebouwen en wil het de BREEAM-score Excellent behalen. Het heeft dan maar circa 30% van de energiebehoefte van gangbare gebouwen. Om dit te bereiken is het bestaande casco behouden en zorgen straks de nieuwe gevel en technische installaties voor een laag energieverbruik door gebruik van zonnepanelen en een warmte/koude opslag. Daarnaast bevorderen planten en struiken in het gebouw een gezond binnenklimaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button