EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Onderneemster haalt binnen een uur € 43.000,- op voor kinderwinkel in Broerenkwartier

Zwolle – Nieuwe kleren kopen: voor de meeste kinderen tot 12 jaar eerder een drama dan iets om naar uit te kijken. Daar komt voor Zwolse kinderen binnenkort een einde aan dankzij de komst van de unieke kinderkledingwinkel Twinkel Kidz in het Broerenwartier in Zwolle. Met een heuse catwalk, een speelhoek, ‘Wall of Fame’ en leuke activiteiten wil onderneemster Petra Eshuis winkelen anno 2016 voor kinderen een échte belevenis maken.

Om haar plannen te realiseren, verhuist Twinkel Kidz van het Meerminneplein naar een ruime, nieuwe locatie in het Broerenkwartier. De financiering van de eigentijdse zaak vond op een even eigentijdse manier plaats: via crowdfunding. Nadat hun eigen kennissenkring al € 12.000 in de onderneming stak, haalde Petra binnen een uur nog eens € 43.000 op bij het publiek.

Twinkel Kidz is al vier jaar gevestigd in het centrum van Zwolle. De goed draaiende winkel aan het Meerminneplein is een begrip bij vele ouders en kinderen in de regio. De huidige locatie bood echter onvoldoende ruimte voor de nieuwe plannen van de onderneemster. Met de verhuizing naar de ruim 150m2 grote locatie aan de Weeshuisstraat 19 kan Petra Eshuis winkelen voor kinderen voorgoed veranderen. Een catwalk, een speelhoek maar ook een toilet en verschoonhoek voor de allerkleinsten, maken deel uit van de opzet van de nieuwe winkel. Tijdens het passen kunnen kinderen een selfie maken en deze ophangen aan de ‘Wall of Fame’. Daarnaast wil de onderneemster diverse activiteiten organiseren, zoals een levende kerststal, een kindermodeshow en een speciaal kinderplein waar kinderen zich kunnen laten schminken en trampoline kunnen springen. Petra Eshuis: “Shoppen voor een nieuwe outfit is voor de meeste kinderen geen pretje. Wij gaan daar verandering in brengen en er alles aan doen om winkelen voor kinderen prettig én leuk te maken. Daar doen we niet alleen de kinderen, maar ook de ouders een groot plezier mee.”

Beleving in plaats van snel online shoppen

Steeds meer ouders kopen kinderkleding en -accessoires online. Toch signaleert de onderneemster dat ouders, zeker waar het de mooiere merken betreft, graag persoonlijk advies krijgen en kleding willen zien, voelen en laten passen door hun kinderen. De catwalk die in de nieuwe winkel wordt gerealiseerd zorgt ervoor dat de kids letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers staan, zodat zij met plezier de outfit passen én showen aan hun ouders. Petra: “Deze winkel gaat – in tegenstelling tot de ervaring bij online shoppen – veel meer om beleving in plaats van snel even een nieuwe outfit scoren voor je kind. Zo voorkom je teleurstellingen na aankoop en weet je zeker dat je kind het nieuwe kledingstuk met plezier draagt.”

€ 43.000 binnen een uur

Om de inrichting van de nieuwe zaak te realiseren, maakte Petra gebruik van crowdfunding en niet zonder succes: via Collin Crowdfund staken in totaal 43 investeerders gemiddeld € 1.279,- in Twinkel Kidz. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de investeerders een vaste, jaarlijkse rente van 7%. Nadat Petra al € 12.000,- ophaalde in het eigen netwerk, werd de campagne opengesteld voor het publiek. Binnen een uur was de totale lening van € 55.000,- volgeschreven. Petra Eshuis: “Natuurlijk hoop je op een succesvolle campagne, maar dit succes heeft ons overweldigd. Het is een prachtige bevestiging van onze visie en het potentieel van dit nieuwe concept.”

9 juli open

Zaterdag 9 juli opent Twinkel Kidz de deuren van haar nieuwe vestiging aan Weeshuisstraat 19 in het Broerenkwartier in het centrum van Zwolle (tegenover Waanders in de Broeren). Iedereen kan daar dan terecht voor de nieuwste kinderkleding maar ook kraamcadeaus en kinderaccessoires. Twinkel Kidz is straks 6 dagen per week open, van maandag tot en met zaterdag en tijdens koopavond en koopzondagen. Zaterdag 3 september staat de officiële opening gepland met een allerlei kinderactiviteiten op het plein achter de broeren. Van 1 tot en met 15 juli wordt de locatie aan het Meerminneplein tijdelijk veranderd in kinderkleding-outlet met kortingen tot 80%.

Over Collin Crowdfund

Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met onder andere banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach de uitwisseling van informatie tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden. www.collincrowdfund.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button