Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doepark Nooterhof weer open? Help mee als vrijwilliger!

Doepark wil graag uitgroeien tot professioneel natuurmilieu educatiepark

Zwolle – Nooterhof Zwolle zoekt enkele tientallen vrijwilligers die mee willen helpen met het openstellen van park Nooterhof in Zwolle vanaf april 2019. Het park is al enige tijd gesloten door het vertrek van de vorige beheerder. Aan Milieuraad Zwolle is echter gevraagd het park en ook ‘Eartship’, het theehuis, in 2019 een paar dagen per week open te stellen met behulp van vrijwilligers.

Park Nooterhof is al jaren een geliefde plek voor natuurliefhebbers. Ook voor kinderen is het een fijne plek om te spelen en ontdekken. Het park bestaat uit meerdere tuinen waaronder een kruidentuin, een vergeten groentetuin, een waterspeeltuin en meerdere grasvelden.


Volledige interview met Michiel van Harten, Milieuraad Zwolle


Hoewel er nog wel wat achterstallig onderhoud is, is het plan om al in april open te gaan. Daarvoor is de milieuraad  nu dringend op zoek naar gastvrije vrijwilligers met een hart voor de natuurrijke plek. De vrijwilligers zullen worden ingezet in het Eartship, om daar koffie, thee en limonade te schenken, maar ook om de gasten wegwijs te maken en te helpen in het onderhoud van de kruidentuin. Volgens de milieuraad is het belangrijk dat de vrijwilligers die zich aanmelden gastvrij zijn en echte doe-personen zijn.

Als zich voor die tijd voldoende vrijwilligers aanmelden, ligt het in de planning om het park van april tot en met oktober open te stellen. Dit zal gebeuren op de woensdag- en vrijdagmiddag, zaterdag- en zondagochtend en zaterdag- en zondagmiddag. De uiteindelijke droom is om uit te groeien tot een professioneel natuurmilieu educatiepark.

Belangstelling om te helpen? Stuur een mailtje naar de coördinator, Michiel van Harten, via info@milieuraadzwolle.nl. Milieuraad Zwolle neemt dan contact op.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren