Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Single SuperMom Ellen Meijer uit Zwolle biedt in Den Haag petitie aan

Zwolle – De organisatie Single SuperMom  heeft dinsdag een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. In de petitie wordt door de groep van alleenstaande ouders  aandacht gevraagd voor hun situatie. Ze eisen een inkomen waar ze van rond kunnen komen, gratis kinderopvang en een beter geregelde alimentatie. Vanuit Zwolle vertrok Single Super Mom Ellen Meijer vanochtend met een groep van vier vrouwen met de trein naar Den Haag.

tekst gaat verder onder de foto

Foto © Sander van Hooren

De moeders van Single SuperMom, maken zich zorgen over de positie van alleenstaande ouders: “Met name op de arbeidsmarkt. Ook leven veel alleenstaande ouders in een sociaal isolement of kampen met schulden. Voor veel alleenstaande ouders blijkt het lastig om het geld, de energie en de inspiratie te vinden om economisch zelfstandig te worden of te blijven. Het combineren van werk en/of opleiding en de zorgtaken is voor velen van ons een te grote uitdaging. Wij zijn trots, flexibel, hardwerkend, ondernemend, creatief en vooral sterk. Maar de balans is zoek. Wij willen er ook kunnen zijn voor de werknemers van de toekomst. Onze kinderen. Daarom luiden wij de noodklok!”

De petitie, bestaande uit 8 eisen,  werd aangeboden aan de Commissie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button