Jaaroverzicht 2015 Zwolle nieuwsKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Aankomst en rondgang Koningspaar Lang Leve de Club Zwolle

Zaterdagmiddag 25 april om 12 uur stipt kwam het Koninklijk paar aan in Zwolle om een bezoek te brengen aan het Lang Leve de Club festival. Al rond half 11 ’s ochtends hadden de eerste Oranje liefhebbers een plaatsje achter de dranghekken uitgezocht om bij aankomst goed zicht te hebben.

Het Koningspaar werd ontvangen door Commissaris van de Koning van Overijssel Ank Bijleveld en Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle. Daarnaast bevond zich onder het gezelschap de burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen.

Het publiek was enthousiast en er werden dan ook vele handen geschud door Willem Alexander en Maxima. Ook kreeg de Koning vanuit het publiek een boeket bloemen aangereikt die de Koning op hoffelijke wijze aan zijn echtgenote Koningin Maxima  overhandigde.

Na de eerste ontvangst bezochten ze een symposium in het Provinciehuis over de toekomst van de club. Aansluitend werd een rondgang over het terrein gemaakt waar ze diverse stops maakten bij onder meer de hockeyclub, de duikvereniging Octopus, woonzorgcentrum IJsselheem en het blote voeten pad van Natuurmonumenten. Bij de laatste stop liet het gezelschap zich niet verleiden om de schoenen uit te trekken.

Als afsluiter van de rondgang was er een concert op het hoofdpodium van het Zwolse Jeugdorkest de Vuurvogel en het Twents Jeugd Symfonie Orkest.  Bovendien werd door Koningin Maxima de 30 meter lange taart van Banketbakker Van Orsouw aangesneden waarna de stukjes werden uitgedeeld aan diverse vrijwilligers.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button