Nieuws uit ZwolleSport

Berkum laat het afweten bij ASVD

Berkum heeft bij ASV Dronten met 2-1 verloren en zo een unieke kans uit handen gegeven in de strijd om het kampioenschap in de 1e Klasse D. De Zwollenaren kwamen op voorsprong maar werden daarna vooral in de tweede helft op vechtlust en inzet afgetroefd door ASVD, dat door de winst in veilige haven kwam.

“We straalden vandaag helemaal niets uit,” baalde Berkum-coach Willem Brouwer. “In de eerste helft ging het nog wel, maar raakten we de voorsprong kwijt door een buitenspeldoelpunt. Toen er daarna bij ons een rode kaart viel was het gebeurd.” Trainer Raymond Schuurman van ASVD zag dat zijn ploeg verdiend had gewonnen. “Over de hele wedstrijd gezien was het een terechte overwinning, Berkum had veel moeite met ons,” aldus de ASVD-oefenmeester. “De laatste linie van Berkum kwam snelheid tekort, dus daar hebben we veel druk gezet en daardoor kwam er ruimte.”

Debutant

In de openingsfase speelde Berkum, met de Amerikaanse debutant Sean Morris in de basis, aardig maar de eerste levensgrote kans was voor de thuisclub. Toen de Zwolse verdediging mistastte had Jeroen van der Meer de bal vlak voor de goal voor het int ikken, maar Berkum-keeper Bram Muis bracht redding. Na ruim een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong, nadat Jaouad Akloud door slecht verdedigen op het Drontense doel af kon. ASVD-keeper Maikel Kampjes wist er nog een corner van te maken maar daaruit scoorde Chris van der Meulen de 0-1, na opnieuw slecht verdedigen van de thuisclub. Een minuut later dook Van der Meulen opnieuw op voor Kampjes, maar ditmaal schoot hij tegen de Drontense sluitpost op.

ASVD ging niet bij de pakken neerzitten maar zette meer druk. Dat ging een aantal keren goed voor de bezoekers, die goed weg kwamen toen een bal via de lat over vloog. Na een half uur kwam ASVD echter toch langszij. Jeroen van der Meer vloog er op rechts vandoor, waarbij heel Berkum vond dat er sprake was van buitenspel, en kon voorzetten op Jodi de Boer, die geen moeite had om de 1-1 binnen te tikken.

Afgestraft

Na rust liep Berkum zich steeds vaker vast in de ASVD-verdediging en waren er maar weinig kansen voor de bezoekers. Toen de Zwollenaren na ruim een uur op eigen helft slordig balverlies leden werd dat razendsnel en efficiënt afgestraft door ASVD. Uiteindelijk stond Martijn Timmer op de goede plek om hard de 2-1 binnen te schieten. Even later werd het vonnis over Berkum helemaal geveld toen Van der Meer over rechts weer uit dreigde te breken. Dat werd verhinderd door Arjan Kolk die hem van de sokken liep, maar dat moest de Berkum-speler wel met een directe rode kaart bekopen. Verder dan een paar kleine kansjes voor invaller Romano Luhukay en, in de blessuretijd, de prima debuterende Sean Morris kwamen de bezoekers niet meer en daarmee was de dure nederlaag een feit.

Theoretische kans

Omdat ook koploper DOS ’37 onderuit ging liet Berkum een geweldige kans liggen om dichterbij te komen en is ook de tweede plaats uit handen gegeven. Met nog twee duels te gaan en zes punten achterstand heeft Berkum nu niet meer dan een theoretische kans om nog een beslissingsduel om het kampioenschap af te dwingen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button