Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – 16 meter hoge kerstboom voor de stad Zwolle opgehaald in Zwolle-Zuid

Zwolle – Zwolle krijgt weer een bijzonder mooie kerstboom dit jaar. Een spar van 16 meter hoog, die al sinds 1979 in de tuin van de familie Kouwen aan de Timmermeesterlaan in Zwolle Zuid staat. Dinsdagochtend gekapt en morgen wordt de boom naar de Grote Markt gebracht. Daar zal hij versierd worden met lichtjes en donderdagavond officieel worden ontstoken.

De boom heeft een lange geschiedenis. Hij is oorspronkelijk geplant door de vader van de huidige eigenaar, die hem als een klein boompje van een meter hoog meebracht uit zijn vorige tuin. De boom groeide mee met het huis en de familie, en werd een vertrouwd beeld voor de hele buurt.

Maar nu was de boom te groot geworden voor de tuin en het huis, en moest hij weg. De familie Kouwen besloot om hem een mooie bestemming te geven, en schonk hem aan de stad Zwolle.

“Het is een boom met een verhaal. Het is ook niet makkelijk om daar afscheid van te nemen. “zegt Rien Kouwen, “Het was een prachtige boom op een hele mooie plek. Maar hij krijgt op deze manier een mooie eindebestemming”.

“Ik denk dat mijn vader, die niet meer leeft, het prachtig zou hebben gevonden. De hele generatie heeft daar onder gespeeld. Nu kan heel Zwolle ervan genieten”, zegt de eigenaar.

De familie Kouwen en de burgemeester zullen donderdagavond aanwezig zijn bij de ceremonie waarbij de kerstboom wordt aangestoken.

Op donderdag 7 december om 18:45 uur zet de familie Kouwen samen met burgemeester Peter Snijders de verlichting aan om de kerst officieel in te luiden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button