Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Veteranen brengen op Kerstavond kerstgroet bij Zwolse monumenten

Zwolle – Tien lichtjes brandden op kerstavond bij de oorlogsmonumenten in Zwolle. Kaarsen aangestoken door de leden van de Veteranen Vereniging Zwolle. De veteranen uit Zwolle vinden het belangrijk dat er blijvende aandacht is voor de oorlogsslachtoffers.

Houd de herinnering in leven, daar gaat het om. Roelof Broeksema, Veteranen Zwolle

“Sinds een paar jaar brengen wij alle kameraden, die in de oorlog zijn gesneuveld, een kerstgroet. Het is eigenlijk een hele kleine ceremonie. We besteden hier zelf aandacht aan, door de kaarsen aan te steken, zodat ze met kerst herdacht worden. Houd de herinnering in leven, daar gaat het eigenlijk om.” vertelt Roelof Broeksema, één van de leden van de vereniging.

Rond kwart over zeven op Kerstavond werd het eerste kaarsje aangestoken bij het oorlogsmonument in Park het Engelse Werk. Daarna volgenden nog acht monumenten op verschillende plekken in de stad waarbij telkens verschillende groepen veteranen de herinneringslichtjes aanstaken. Om acht uur eindigde de groep veteranen bij het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Dit Oorlogsmonument is ter nagedachtenis aan alle Zwollenaren die zijn omgekomen door oorlogshandelingen in de Tweede Wereldoorlog.

 


Gerelateerde artikelen

Back to top button