Nieuws uit ZwolleVoorpagina

De leukste tips voor in de kerstvakantie in en rondom Zwolle!

Van Kidsproof.nl

Zwolle – Buiten is het koud, binnen knus en warm. Denise Mosterd-Clein van Kidsproof Zwolle zocht de leukste kerstvakantie tips op voor ons! Van betoverende lichtjeswandelingen, vrolijke kindervoorstellingen, winter festival tot prachtige ijsbeelden! Maar ook zocht Denise makkelijk te maken kerstknutsels en kersthapjes voor het kerstdiner op.

Lichtbeeldenroute Zwolle

De straten, pleinen en buurten van Zwolle worden omgetoverd in winterse kerstsferen. Bomen en bruggen over de stadsgracht zijn prachtig uitgelicht en dertien lichtobjecten markeren een bijzondere wandeling door de Zwolse binnenstad. Ook te lopen met een audiotour voor de kids. Ontdek de route hier

KerstvakANNO

Deze kerstvakantie is in het museum ANNO weer éxtra sfeervol met (gratis) activiteiten voor de kids! Tijdens deze week genieten kinderen van de verschillende, activiteiten zoals; een voorstelling in het Drostenhuis, archeoloog in een uur of vouw je eigen Zwolse gebouw. Aanrader!

Sprookjesfestival Zwolse Theaters

Deze kerstvakantie gaan we draken verslaan, bergen verzetten en prinsessen wakker kussen. Er staat weer een magisch programma klaar, vol prinsessen, prinsen en kabouters. Naast de voorstellingen zijn er ook toffe workshops voor de kids! Naar de voorstellingen.

IJsbeelden Festival Zwolle

Op zoek naar een dagje uit? Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Een adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw bij de IJsselhallen in Zwolle. Want wat hebben wij ze gemist afgelopen jaren!

Theater 3-daagse

In de kerstvakantie stilzitten is natuurlijk niks! Buiten is het koud maar binnen is genoeg te beleven. Kom lekker naar het theater en betreed zelf het toneel. Drie dagen lang in de vakantie het theater in en samen acteren, zingen en dansen.

Tip! Ook zo’n zin in een leuk avondje uit?

Een leuk avondje uit is de nieuwe familievoorstelling van Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel. Een dol dwaze musical over emoties en wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken. In de kerstvakantie te beleven in Zwolle! Zien wij jullie 4 januari in het theater?

Lichtjeswandeling 2022 Engelse Werk

Na een groot succes van de afgelopen jaren, gaat de lichtjeswandeling ook dit jaar weer door. Dé Lichtjeswandeling Zwolle, een heerlijke winterwandeling in park Het Engelse Werk, zetten we voor de vijfde keer in de agenda op 27 december 2022. Een fijne winterwandeling direct na de kerstdagen om Het Engelse Werk op een andere manier te beleven, namelijk in het donker!

Kerstvakantie tips buiten Zwolle

Familiedag Drents Museum

Kom woensdag 28 december naar de familiedag in het Drents Museum. Het museum organiseert deze dag rondom de grote wintertentoonstelling ‘Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum’. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er graffiti workshops, workshops muziekimprovisatie en optredens van De Verhalenverteller. Kinderen tot 18 jaar GRATIS.

Kerst bij Museum Schokland

Museum Schokland is het perfecte uitje voor jong en oud in de kerstvakantie! Met kinderworkshops, zoals een snowglobe maken en knutselen met Wollie. Verken bovendien het voormalig eiland tijdens de gratis rondleidingen! Kom jij ook? Ontdek het programma hier.

24x kerstvakantie uitjes door heel NL

Lichtjesroutes, muzikale uitjes, kastelen en op ontdekking door winterse musea. De kerstvakantie is natuurlijk hét moment voor wat extra tijd met familie. Dit zijn onze favoriete winterse uitjes door Nederland.

Naar theater de Tamboer

Kom in de kerstvakantie naar theater de Tamboer en bekijk de voorstellingen Assepoester & Kruimeltje. Liever voetjes van de vloer? Kom dan naar de minidisco show van Tante Rita.

Een magische kerstvakantie

De Orchideeën Hoeve wordt in december nog magischer! Het indoorpark is versierd met felle kleuren en talloze lampjes. Magische kaarsjesavonden, avonturen in de jungle en een kerstmarkt brengen de winterwereld tot leven!

10x Kerstknutsels

Je hoeft niet handig of creatief te zijn om leuke kerstversieringen te maken. En het leukste blijft toch om dit samen met je kids te doen. Gezellig aan de keukentafel met verf, lijn, glitters en knutselmaterialen.
DIY Kerstversiering

7x bakken voor kerst

Iedereen kan bakken! Als je nu denkt; ‘nee, wij écht niet!’  Deze geweldige kersttraktaties maak je samen met je kind in een handomdraai.

Makkelijke kerstkapsels!

Nu snel het haar…. Maar hoe dan? Herkenbaar? Ontdek de 6 verschillende kerstkapsels die je zelf makkelijk en snel kunt maken! Superhandig: met video-beschrijving!
Let’s go

Gerelateerde artikelen

Back to top button