Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Verslag: Themadebat Zwolse gemeenteraad over economie

Zwolle – Maandagavond 27 mei 2024 was er in de Zwolse gemeenteraad een kort themadebat over economie, werk en inkomen. Het gesprek spitste zich vooral toe op een nieuwe concessie voor reclameschermen langs de weg. Partijen waren bezorgd over het energie verbruik ervan, en het effect van afleiding bij weggebruikers.

Volgens wethouder Paul Guldemond kan de gemeente kijken naar een ouderwets soort borden met doek en/of papier, maar het gevolg is, dat daar ook lampen in zitten. Dit zijn exemplaren die nog minder zuinig zijn. De regel om ’s nachts de lichten van de schermen te dimmen wordt volgens enkele partijen niet gehouden.

Er zijn twee concessies af te leveren voor reclame, de VVD wil er wel drie. Er zijn ook opbrengsten in geld voor de gemeente van de schermen, meer dan een ton per mast. De VVD zou niet graag zien dat dit geld bijvoorbeeld weggesnoept gaat worden van de cultuurbegroting.

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar, en te volgen op maandagavonden vanaf 19.30 uur op de publieke tribune van het gemeentehuis en via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Dit is ook later terug te kijken. Tevens zijn hier de agenda en de stukken in te zien. Inspreken kan via raadsriffie@zwolle.nl. Let wel op de indientermijn. 

Enkele partijen hadden geen vertegenwoordiging gestuurd naar het debat, omdat ze het aantal onderwerpen te beperkt vonden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button