BinnenstadNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeersmaatregelen tijdens Stratenfestival

Zwolle – Het Stratenfestival vindt vrijdag plaats. Op diverse plekken in de binnenstad zijn er dan podia met optredens. De opbouw hiervan start vrijdagmiddag direct na de markt. Daarom is de binnenstad op diverse plekken afgesloten.

Verkeer binnenstad

De hele binnenstad is vanaf zes uur ’s avonds afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers. Alle bruggen naar de binnenstad zijn afgesloten. Dichtbij de toegangen tot de binnenstad zijn extra fietsenstallingen. Bewoners van de binnenstad die ‘s avonds hun auto nodig hebben, kunnen het beste hun auto voor zes uur ’s avonds buiten de stadsgracht zetten.

Taxi’s

Ook voor taxi’s is de binnenstad afgesloten. Op de Kampenboortenbrug en aan Groot Wezenland is een tijdelijke taxistandplaats.

Buslijn 4

Buslijn 4 van Syntus/ Keolis rijdt vanaf vijf uur ’s middags niet via Wilhelminasingel – Kerkstraat, maar via een aangepaste route vanaf het station naar de Pannekoekendijk. De dichtstbijzijnde haltes voor de binnenstad zijn aan Pannekoekendijk en Diezerkade. Bij centrumhalte Katwolderplein vertrekken meerdere stads- en streeklijnen, zoals stadslijnen 2 en 3.

Wegsleepregeling binnenstad

Auto’s die fout staan geparkeerd in de binnenstad, worden tijdens het Stratenfestival weggesleept. Op borden op de binnenring staan de beschikbare parkeerlocaties aangegeven.

Parkeerlocaties en -tarieven

Gerelateerde artikelen

Back to top button