BinnenstadLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Gezellige drukte op Eurodag tijdens Zwolse zomerkermis

Zwolle – Maandagmiddag was het gezellig druk op de Eurodag tijdens de Zwolse Zomerkermis. Op een paar uitzonderingen na waren alle attracties één euro. De Booster en de Simulator gaven korting. Een kaartje ging daar voor drie euro over de toonbank. Ook de veertig meter hoge zweefmolen, de Europe Flyer, verlaagde de prijs tot 2,50 euro. De kermis is op Eurodag geopend tot half twaalf ’s avonds.

Tien dagen amusement

Afgelopen vrijdag vond de spectaculaire opening van de Zwolse Zomerkermis plaats. Wethouder William Dogger gaf het startsein voor een spetterende blobjump. Het was het startschot voor tien dagen Zwolse kermisplezier.

Prikkelarme kermis

Dinsdagmiddag tussen twee en vier uur wordt er voor de eerste keer een prikkelarme kermis gehouden. Er zijn dan geen lichteffecten en het geluid gaat uit. Zo kunnen mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke beperking, een geestelijke beperking of ouderen ook genieten van de kermis.

Afsluiting kermis

Net als voorgaande jaren is er op zondag een familiedag. Daarna is het wachten op de volgende kermis. Die is pas volgend jaar mei gepland. Het Carnival Festival, oftewel de voorjaarskermis op de Turfmarkt, vindt plaats van 1 tot en met 10 mei 2020. Dus mocht je in de buurt zijn, dan is sfeer proeven in het bruisende Zwolle zeker een goed idee.

Back to top button