Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVerkeerVoorpagina

Verkeersmaatregelen in Zwolle tijdens Bevrijdingsdag

Zwolle –  Zondag wordt de vrijheid in Zwolle gevierd met onder meer het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden en het dance-event Dance4Liberation aan de Grote Voort. Deze grote evenementen hebben gevolgen voor het verkeer.

tekst gaat verder onder de foto

Wegafsluitingen binnenstad

Om de vele bezoekers aan de binnenstad en het Bevrijdingsfestival een veilig verblijf te bieden wordt de de looproutes naar beide locaties afgesloten voor het verkeer. Op 5 mei starten de wegafsluitingen om 8.00 uur en eindigen op 6 mei in de loop van de dag.

In de binnenstad zijn veel winkels, bedrijven, horeca en musea geopend. Een aantal horecaondernemers heeft bij hun terras een tappunt.

tekst gaat verder onder de video

Looproute Dance4Liberation

Op de looproute vanaf het station via Koggelaan naar Dance4Liberation  op de Grote Voort kan het verkeer beperkte hinder ondervinden.

Verkeersmaatregelen vanaf zaterdag tot en met maandag

  • Zaterdag vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 18.00 uur: Wethouder. Alferinkweg,
  • Zondag vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Luttenbergstraat,
  • Zondag vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Ten Oeverstraat en Grasdorpstraat,
  • Zondag vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Assendorperdijk,
  • Zondag vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Almelose Kanaal, Schuurmanstraat, Groot Wezenland,
  • Zondag vanaf 10.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Terborchstraat,
  • Zondag vanaf 11.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Kerkbrugje, Kerkstraat-Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat. Daarmee is tevens de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat afgesloten,
  • Zondag 5 mei vanaf 17.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Van Karnebeekstraat, Van der Laenstraat, Zeven Alleetjes en zijstraten van Assendorperstraat richting Park de Wezenlanden.

  tekst gaat verder onder de foto

  Reisadvies op zondag 5 mei

  De gemeente Zwolle adviseert bezoekers om met het openbaar vervoer te komen. De loopafstand van het station naar de binnenstad en Park De Wezenlanden is minder dan tien minuten.

  Er worden extra bussen ingezet naar de binnenstad. De haltes bevinden zich aan de Eekwal, Katwolderplein en Burgemeester Drijbersingel ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van park De Wezenlanden zijn er bushaltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat.

  Sinds 17 februari bevinden het busstation en de taxistandplaatsen zich aan de zuidzijde van het treinstation. OV-kaarthouders kunnen gebruik maken van de reizigerstunnel. Mensen zonder OV-kaart kunnen via De Hoge Spoorbrug of de Van Karnebeektunnel vanaf de zuidzijde van het station naar de binnenstad lopen.

  Extra treinen

  Om zoveel mogelijk feestvierders per trein naar de grootste Bevrijdingsfestivals te brengen, rijden op diverse trajecten meer en langere treinen. Ook zijn er extra NS-medewerkers aan het werk om reizigers te begeleiden.

  tekst gaat verder onder de tweet

  Taxi’s

  Taxi’s rijden op Bevrijdingsdag tot de rand van de binnenstad. De tijdelijke taxistandplaatsen bevinden zich op hetRodetorenplein, aan de Buitenkant en op de Potgietersingel. De taxi’s vanaf het Rodetorenplein verlaten de binnenstad via de Nieuwstraat en de Buitenkant. Na 03.00 uur maken ze weer gebruik van de reguliere standplaatsen.

  Parkeren

  In de buurt van Park De Wezenlanden zijn geen parkeerfaciliteiten. De beschikbare parkeerplaatsen rondom het park zijn gereserveerd voor vergunninghouders. De parkeerplaatsen in Schuurmanstraat zijn vanaf zaterdag tot en met maandag niet beschikbaar.

  Parkeren kan in de parkeergarages Lübeck en Pas de Deux of op het parkeerterrein Hanzeland aan de Hanzelaan. Deze liggen aan de zuidzijde van het station. De drie parkeerlocaties zijn goed bereikbaar via de IJsselallee.

  De binnenstad en Park de Wezenland zijn te voet goed bereikbaar via de Van Karnebeektunnel. Borden aan de noordzijde van het station geven de looproutes naar de binnenstad en het festivalterrein aan.

  tekst gaat verder onder de foto

  Borden aan de noordzijde van het station geven de looproute naar het festivalterrein aan.

  Parkeerlocaties in de buurt van de binnenstad zijn: Katwolderplein, Burgemeester van Roijensingel, Emmawijk, Maagjesbolwerk, Noordereiland, Pletterstraat en Diezerpoort. De routes naar deze parkeeraccommodaties worden op de invalswegen aangegeven.

  Op de binnenring rond de binnenstad geeft het parkeerverwijssysteem het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan. De parkeerplaatsen bij het provinciehuis en op de Turfmarkt zijn buiten gebruik.

  Info parkeren

  Opruimen Bevrijdingsfestival

  Na afloop van het Bevrijdingsfestival vinden opruimactiviteiten plaats in en rondom het Park De Wezenlanden. Het opruimen duurt tot en met donderdag. In deze periode kan er sprake zijn van enige overlast voor het verkeer. Er gelden dan ook een aantal snelheidsbeperkingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button