Haerst-TolhuislandenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

In beeld: Zwolse Sarah-Lynn Reuver wint Reach Ride Run

Zwolle – Sarah-Lynn Reuver heeft zaterdagmiddag de tweede editie van de Reach Ride Run gewonnen. De Zwolse eindigde als eerste bij de vrouwen op het strand van de Agnietenplas. Bij de mannen won Roger van Tongeren uit Harderwijk.

tekst gaat verder onder de foto

Roger van Tongeren en Sarah-Lynn Reuver, de winnaars van de 2e editie van de Reach Ride Run.

Om half twaalf vertrokken 27 atleten op het strand bij de Agnietenplas. De alternatieve triatlon, georganiseerd door Buitensport Zwolle, begon met drie kilometer hardlopen door de bossen op de Agnietenberg. Het laatste stuk moesten de hardlopers door het mulle zand op het strand.

Daarna sprongen de sporters op de mountainbike. Het elf kilometer lange fietsparcours voerde langs de Overijsselse Vecht, via Langenholte, naar het Westerveldse bos. In het Westerveldse bos wisselden klimmetjes, afdalingen en single tracks elkaar snel af. Vanuit het bos moest er weer terug worden gefietst naar de Agnietenplas. Het mountainbiken was extra zwaar door de stevige wind en een forse hagelbui.

Op het strand konden de buitensporters beginnen met het laatse deel van de wedstrijd. De deelnemers moesten drie kilometer SUPpen op de Agnietenplas ter afsluiting. Stand Up Paddling is een watersport waarbij de sporter op een board moet staan en zich voorbeweegt met een roeispaan.

Back to top button