Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeersmaatregelen en parkeren tijdens Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei

Zwolle – Op vrijdag 4 mei vindt de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats bij het monument aan Ter Pelkwijkpark. Voorafgaande hieraan wordt de Stille Omgang gehouden. Op zaterdag 5 mei wordt de vrijheid gevierd met het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden, het dance-event Dance4Liberation op het Scania-terrein aan de Grote Voort en diverse activiteiten in de binnenstad. Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

Dodenherdenking op vrijdag 4 mei

Om de herdenking vanaf 19.45 uur in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van het Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting vindt tussen 19.15 – 21.00 uur plaats in het gedeelte Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat en geldt voor al het verkeer.

Hierdoor is ook de rijroute Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt en Sassenstraat niet mogelijk. De buslijn 4 rijdt vanaf 18.00 uur via de Eekwal, Katwolderplein – Pannekoekendijk, Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel en pakt dan weer de gebruikelijke route op.

De bushaltes aan de Wilhelminasingel en Kerkstraat vallen uit tot en met 5 mei. Alternatieve uit- en opstapplaatsen bevinden zich aan Katwolderplein en Eekwal of bij winkelcentrum Diezerpoort.

Bevrijdingsdag op zaterdag 5 mei

Om de vele bezoekers aan het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden en aan de binnenstad een veilig verblijf te bieden, wordt de omgeving van beide locaties en de looproute van en naar beide locaties afgesloten voor het verkeer.
Op 5 mei starten de wegafsluitingen om 8.00 uur en eindigen op 6 mei in de loop van de dag.

Op de looproute van het station naar de het dance-terrein aan de Grote Voort, waar het dance-event Dance4Liberation wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden.

Verkeersmaatregelen in de periode 4 tot en met 6 mei

Tijdens de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival, van 25 april tot en met 10 mei, moet het verkeer in de omgeving van Park De Wezenlanden rekening houden met hinder.

Op vrijdag 4 mei gaat de eerste wegafsluiting in. De wegafsluitingen zijn als volgt:

Vrijdag 4 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 18.00 uur: Weth. Alferinkweg
Zaterdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Luttenbergstraat
Zaterdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Ten Oeverstraat en Grasdorpstraat
Zaterdag 5 mei vanaf 10.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Terborchstraat
Zaterdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Assendorperdijk
Zaterdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Almelose Kanaal, Schuurmanstraat, Groot Wezenland
Zaterdag 5 mei van 11.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Kerkbrugje, Kerkstraat-Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat. Daarmee is tevens de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat afgesloten.
Zaterdag 5 mei vanaf 17.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Van Karnebeekstraat, Van der Laenstraat, Zeven Alleetjes en Bartjensstraat

De pollers binnenstad staan op 5 mei in kader van de festiviteiten vanaf 11.00 uur omhoog. De wegsleepregeling is van kracht.

Meer informatie staat op www.zwolle.nl/bereikbaarheid.

Reisadvies op zaterdag 5 mei

Op zaterdag 5 mei worden er extra bussen ingezet, De gemeente adviseert bezoekers om met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen.De loopafstand van het station naar de binnenstad en Park De Wezenlanden is minder dan tien minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan de Eekwal, Katwolderplein en Burgemeester Drijbersingel ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van park De Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat.
Taxi’s rijden op deze dag tot de rand van de binnenstad; na 01.00 uur wordt er weer gebruik gemaakt van de reguliere standplaats.

Parkeren op zaterdag 5 mei

In de buurt van Park De Wezenlanden zijn geen parkeerfaciliteiten. Het park ligt ter hoogte van vergunninghoudergebieden. De parkeerplaatsen aan de Schuurmanstraat zijn van 4 mei tot en met 6 mei niet beschikbaar.

Bezoekers die willen parkeren, kunnen het beste terecht in: parkeergarages Lübeckgarage en Pas de Deux en het parkeerterrein Hanzeland aan de Hanzelaan. Deze liggen aan de zuidzijde van het station en zijn bereikbaar via de IJsselallee.
Via de Van Karnebeektunnel zijn het park en binnenstad dan lopend bereikbaar.
Aan de voorkant van het station wordt met borden verwezen naar de festivallocaties.

Andere parkeerlocaties in de buurt van de stad zijn: Katwolderplein (Katerdijk), Burgemeester Van Roijensingel, Emmadek (Emmawijk), Maagjesbolwerk (Kamperpoortenbrug), Noordereiland (Assiesstraat), Centrum (Pletterstraat) en Diezerpoort (Van Wevelinkhovenstraat).

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren