EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersmaatregelen en parkeren tijdens Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag

Zwolle – Op donderdag 4 mei vindt de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats bij het monument aan Ter Pelkwijkpark. Voorafgaande hieraan wordt de Stille Omgang gehouden. Op vrijdag 5 mei wordt de vrijheid gevierd met het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden en het dance-event Dance4Liberation op Scania-terrein aan de Grote Voort. Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

Dodenherdenking op donderdag 4 mei

Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. De Stille Omgang vertrekt om 19.15 uur vanaf Spinhuisbredehoek. Verzamelen en opstellen vindt plaats tussen 19.00 en 19.15 uur. De tocht gaat langs het voormalig Huis van Bewaring, Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat langs de synagoge, Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel naar het Ter Pelkwijkpark.

Om de herdenking vanaf 19.45 uur in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van het Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting vindt plaats in het gedeelte Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat tussen 19.15 – 21.00 uur en geldt voor al het verkeer.

Hierdoor is ook de rijroute Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt en Sassenstraat niet mogelijk. Stadslijn 4 rijdt vanaf 18.00 uur via de Eekwal, Katwolderplein – Pannekoekendijk, Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel en pakt dan weer de gebruikelijke route op.

De bushaltes aan de Wilhelminasingel en Kerkstraat vallen uit tot en met 5 mei. Alternatieve uit- en opstapplaatsen bevinden zich aan Katwolderplein en Eekwal of bij winkelcentrum Diezerpoort.

Bevrijdingsdag op vrijdag 5 mei

Om de vele bezoekers aan het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden en aan de binnenstad een veilig verblijf te bieden, wordt de omgeving van beide locaties en de looproute van/ naar beide locaties afgesloten voor het verkeer. De wegafsluitingen starten op 4 mei en eindigen op 6 mei in de loop van de dag.

Op de looproute van het station naar de het dance-terrein aan de Grote Voort, waar het dance-event Dance4Liberation wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden mede vanwege de reconstructiewerkzaamheden Willemskade.
In de binnenstad worden geen bijzondere activiteiten gehouden, wel zijn de winkels, bedrijven, horeca en musea e.d. open binnen de reguliere tijden.

Het programma van het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Meer informatie over het dance-event op het Scania-terrein Grote Voort is te vinden op http://www.dance4liberation.nl/
Het programma in de binnenstad is te vinden op www.hesz.nl.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival, van woensdag 26 april tot en met woensdag 10 mei, moet het verkeer in de omgeving van Park De Wezenlanden rekening houden met hinder.

Op donderdag 4 mei gaat de eerste wegafsluiting in. De wegafsluitingen zijn als volgt.

-Donderdag 4 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 18.00 uur: Weth. Alferinkweg
-Vrijdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Almelose Kanaal, Schuurmanstraat, Groot Wezenland (tussen Groot Wezenland en Schuurmanstraat), Kerkbrugje, Wilhelminasingel-Kerkstraat, Ten Oeverstraat en Grasdorpstraat
-Vrijdag 5 mei vanaf 10.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Terborchstraat
-Vrijdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Assendorperdijk
-Vrijdag 5 mei vanaf 17.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Van Karnebeekstraat, Van der Laenstraat, Zeven Alleetjes en Bartjensstraat
-Vrijdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Luttenbergstraat

Om een veilige looproute te kunnen bieden tussen het park/evenemententerrein en de binnenstad wordt de looproute Kerkbrugje – Gasthuisplein afgesloten voor het verkeer. Daarmee wordt tevens de doorrijroute Wilhelminasingel – Kerkstraat afgesloten alsmede de rijroute Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat.

De wegsleepregeling is van kracht. Conform de pollertijden binnenstad staan deze omhoog.

Meer informatie over wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid staat op www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Op www.zwolle.nl/willemskade staat meer specifieke informatie over de omleidingen als gevolg van de reconstructiewerkzaamheden aan de Willemskade.

Reisadvies op vrijdag 5 mei

De gemeente adviseert bezoekers om met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen. Er worden extra bussen ingezet. De loopafstand van het station naar de binnenstad en Park De Wezenlanden is minder dan tien minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan de Eekwal, Katwolderplein en Burgemeester Drijbersingel ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van park De Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat.

Parkeervoorziening op vrijdag 5 mei

In de buurt van Park De Wezenlanden zijn geen parkeerfaciliteiten. Het park ligt ter hoogte van vergunninghoudergebieden.

De parkeerplaatsen in Schuurmanstraat zijn van 4 mei t/m 6 mei niet beschikbaar.
Op parkeerterrein De Turfmarkt is er voorjaarkermis van 5 t/m 14 mei waardoor deze niet beschikbaar is voor parkeren.

Bezoekers die willen parkeren, kunnen het beste terecht in: parkeergarages Lübeckgarage en Pas de Deux en op het parkeerterrein Hanzeland aan de Hanzelaan. Deze liggen aan de zuidzijde van het station en zijn bereikbaar via de IJsselallee. Via de Van Karnebeektunnel zijn het park en binnenstad dan lopend bereikbaar.
Aan de voorkant van het station wordt met borden verwezen naar de bevrijdingsfestival-locaties.

Andere parkeerlocaties in de buurt van de stad zijn: Katwolderplein (Katerdijk), Burg. Van Roijensingel, Emmadek (Emmawijk), Maagjesbolwerk (Kamperpoortenbrug), Dijkstraat, Noordereiland (Assiesstraat), Centrum (Pletterstraat) en Diezerpoort (Van Wevelinkhovenstraat).

De routes naar de parkeeraccommodaties worden op de invalswegen aangegeven.
Op de binnenring in de omgeving van de binnenstad geeft het parkeerverwijssysteem de parkeeraccommodaties en het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan. Meer informatie over parkeren in Zwolle is te vinden op www.zwolle.nl/parkeren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button