Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Tentenbouwwedstrijd en proeverij voor het goede doel

Zwolle – Het zal je maar gebeuren: er gebeurt een ramp en je hebt geen dak meer boven je hoofd! Omdat ze vinden dat iedereen een huis en een thuis nodig heeft, halen de kinderen van groep 1 t/m 8 van basisschool Het Stroomdal in Zwolle alles uit de kast om geld in te zamelen voor stichting ShelterBox. Van tentenbouwwedstrijd tot fietsen wassen, van afwassen bij de buurman tot een pleinproeverij met multiculturele hapjes.

Sinds 12 april zetten de kinderen van Het Stroomdal zich in voor ShelterBox. Tegen een kleine bijdrage deden ze onder andere klusjes voor mensen in hun eigen omgeving. Tijdens de feestelijke afsluiting van de actie vandaag 3 mei organiseerde de ouderraad met hulp van vele ouders een gezellige multiculturele proeverij voor kinderen, ouders en buurtgenoten, waarbij hapjes uit allerlei culturen te koop waren. Voor de lunch waren er op de school allerlei leuke en uitdagende spellen te doen, waaronder een heuse tentenbouwwedstrijd. Het programma sloot af met de bekendmaking van het voorlopig ingezamelde bedrag en de overhandiging van een symbolische cheque terwaarde van € 1350 aan Simone Siemons, een bestuurslid van ShelterBox Nederland.

Cheque overhandigen

Aanleiding voor de actie was het verschijnen van het boekje ‘Welkom, Sneeuwwitje. Haar vlucht van huis en haard’. Dit moderne sprookje over vluchten, uitgegeven bij Stili Novi, is geschreven door Anita Drost, moeder van twee leerlingen uit groep 3 en 5 van het Stroomdal. ‘Welkom, Sneeuwwitje’ kost € 2,95 en de opbrengst gaat naar de stichting ShelterBox.

ShelterBox is een wereldwijd noodhulpfonds dat mensen die zijn getroffen door een (natuur-)ramp. De organisatie voorziet hen van noodhulpmaterialen zoals een familietent en andere spullen om te kunnen eten, drinken en slapen. Deze materialen zitten in boxen en worden door speciale teams naar rampgebieden gebracht. Een vrijwilliger bezocht de school vlak voor de actie van start ging om te vertellen over het werk van ShelterBox.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button