112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeers controles bij wegwerkzaamheden N340 Ommen-Zwolle

Zwolle – Naar aanleiding van klachten controleerde Team Verkeer ON samen met het Basis Team Vechtdal al enige tijd op snelheid bij de wegwerkzaamheden op de N340. Dat doen zij met name op het moment dat de wegwerkers ook daadwerkelijk werkzaamheden uitvoeren op dat weggedeelte en alleen als
de bebording ter plaatse juist geplaatst is.

Deze week hebben zij al meerdere excessen uit het verkeer gehaald en bekeurd. Zo werd een automobilist door een motorrijder van hun met een opvallende motor “gelaserd” met een snelheid van 108 km/u waar 50 was toegestaan en waarbij de wegwerkers op zo’n twee meter van de rijbaan aan het werk waren!
Genoemde automobilist moest ter plaatse zijn rijbewijs inleveren en er is proces-verbaal opgemaakt.
De werkzaamheden tussen Ommen en Zwolle duren nog maanden en zolang het nodig is blijft de politie extra verkeerstoezicht houden op deze weg!

Wat kost een overschrijding?

Even ter informatie, snelheidsovertredingen tot 30 km/u overschrijding verricht met een personenauto lopen op tot 401 euro. Dit gaat rechtstreeks naar het CJIB. Bij meer dan 30 km/u overschrijding gaat het proces-verbaal naar het *CVOM. Bij een eerste keer (first offender) zal de officier van justitie een strafbeschikking opleggen. Hieronder de bedragen behorende bij de verschillende snelheidsoverschrijdingen:

– tot 35 overschrijding €435
– tot 40 overschrijding €530
– tot 45 overschrijding €660
– tot 50 overschrijding €780
– tot 55 overschrijding €910 + **OBM

De hoogte van de boete is uiteindelijk aan de officier van justitie.
Dit zijn de richtlijnen. Fouten van de boetebedragen zijn voorbehouden.

*Centrale Verwerkingseenheid Openbaar Ministerie
**Ontzegging Besturen Motorrijtuig

Gerelateerde artikelen

Back to top button