KabelkrantNieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalZorg & Welzijn

Veiling unieke shirts PEC voor kinderkamer Isala

Zwolle – Zondag 11 mei speelde PEC Zwolle haar een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ADO Den Haag. Het startsein van dit duel is gelijk ook het startsein van een bijzondere veiling. Gedurende een week lang kan men bieden op de wedstrijdgedragen shirts van PEC Zwolle, gesigneerd door de betreffende speler. De opbrengst van de veiling komt daarna ten goede aan het realiseren van een PEC Zwolle Kinderkamer in het Isala ziekenhuis.

Unieke wedstrijdshirts

De mannen van PEC Zwolle treden dit duel aan met unieke wedstrijdshirts. Speciaal voor deze wedstrijd krijgen de shirts een extra bedrukking op de borst (tussen het clublogo en het logo van Craft in). De tekst (inclusief datum) benadrukt de jarenlange samenwerking tussen de club en het ziekenhuis.

PEC Zwolle Kinderkamer

De opbrengst van de veiling gebruikt men voor het realiseren van een PEC Zwolle Kinderkamer in het Isala Vrouw-kindcentrum. De kamer biedt plaats aan vier kinderen die noodgedwongen in het ziekenhuis verblijven en maakt men gereed in PEC Zwolle-stijl. Het doel van de PEC Zwolle Kinderkamer is om het verblijf voor veel kinderen in het ziekenhuis een stukje aangenamer te maken door met deze kamer hen ‘even uit hun ziekenhuiswereld’ te halen.

Meer dan voetbal

Deze actie is een mooi een-tweetje tussen de Isala Kinderraad en PEC Zwolle United (het maatschappelijk hart van de club). De Isala Kinderraad bestaat uit kinderen in de leeftijd 10 tot 18 jaar die regelmatig in Isala komen en daarom goed kunnen meedenken over hoe zorgverleners de zorg voor zieke kinderen kunnen verbeteren.

Eerder dit seizoen waren er al andere gezamenlijke initiatieven. Zo zorgden spelers en speelsters van PEC Zwolle voor de nodige glimlachjes. Dit deden zij door videoberichten, wedstrijdkaarten en 2.000 wenskaarten. Volgende week woensdag is er wederom een erg leuke activiteit. Daarbij steekt PEC Zwolle-mascotte Zwolfje zijn poten uit de mouw.

De veiling is zondag 9 mei om 14.30 uur van start gegaan en loopt door tot en met zondag 16 mei, 15.00 uur. De link van de veiling deelt men vanaf zondag 9 mei.

Gerelateerde artikelen

Back to top button