Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Extra aandacht voor medewerkers op De Dag van Verpleging in verpleeghuis Zandhove

Zwolle – Vandaag is het De Dag van de Verpleging. Naast dat er in het Isala Ziekenhuis medewerkers in het zonnetje worden gezet, wordt er ook in verpleeghuizen in Zwolle aandacht geschonken aan deze dag. De Dag van de Verpleging is op 12 mei, omdat het vandaag ook de verjaardag is van de Engelse verpleegster Florence Nightingale (1820 – 1910). Ook in verpleeghuis Zandhove in Zuid is er extra aandacht op deze speciale dag.

Ingrid ten Hove is senior communicatie adviseur bij de Zandhove. Ze vindt het belangrijk dat er vandaag extra aandacht is voor alle medewerkers: ”Er zijn allemaal chocolaatjes verstuurd naar iedereen onder het mom van ‘je bent goud waard’. Het is niet heel groot, maar we laten wel zien dat we aan iedereen denken. Of je nou achter de schermen werkt of op de voorgrond; iedereen draagt bij aan de zorg van onze cliënten. Wij maken daar geen onderscheid in. Het is een beroep dat doorgaans meer van mensen vraagt. Vooral het afgelopen jaar werd er veel van ons gevraagd. Een stukje waardering is daarom belangrijk.”

Een #dikkedankjewel

De Zandhove werkt daarnaast ook mee aan een #dikkedankjewel. Ken jij een zorgmedewerker die je een warm hart toedraagt? Bijvoorbeeld jouw broer of vrouw die zich volledig inzet in de zorg? Of die aardige thuiszorgmedewerker die jouw vader helpt met de medicatie en het aandoen van de steunkousen? Of die loyale verpleegkundige die elke dag in het verpleeghuis voor jouw moeder zorgt? Misschien is jouw buurman vrijwilliger en geeft hij extra kleur aan de dag van een kwetsbare oudere? Via www.dikkedankjewel.nl kan iedereen een persoonlijke video maken voor iemand die in de zorg werkt. Het filmpje kan je rechtstreeks sturen naar degene voor wie het is via mail of WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button