KabelkrantNieuws uit Zwolle

Veiligheid op school voor elk kind en iedere jongere

Zwolle –  De Zwolse partijen D66 en VVD gaan vragen stellen aan het college van bestuur. Dit naar aanleiding van berichten afgelopen week dat reformatorische scholen ouders van leerlingen een verklaring mogen voorleggen waarin staat dat zij homoseksualiteit afwijzen. 

Zwolle Regenboogstad

De gemeente Zwolle koestert diversiteit. Iedereen is uniek en al die unieke personen maken de gemeente Zwolle tot wat zij is. De gemeente werkt hier actief aan. Professionals op scholen, in de zorg, in het vrijetijdsleven en medewerkers van verschillende gemeentelijke organisaties staan hierin centraal. Uiteindelijk gaat het om alle Zwolse inwoners en om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI inwoners te bevorderen. Dat deze inzet nodig is blijkt wederom uit de berichten die we afgelopen week in de media voorbij zagen komen. Zij hebben met verbijstering gezien dat er scholen zijn die ouders vragen om een verklaring te ondertekenen. Waarin staat dat ze homoseksualiteit moeten afwijzen.

D66 en VVD

D66 vindt dat ieder kind een veilige schoolomgeving moet hebben, dat scholen geen enkel onderscheid op basis van gender of seksualiteit mogen maken en ouders niet mogen aanmoedigen om de geaardheid van hun kinderen af te wijzen. D66 gaat samen met de VVD vragen aan het college van B&W of dit ook voor Zwolse scholen geldt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button