KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Collectanten voor Hersenstichting gezocht

Zwolle – Aan het begin van dit jaar gingen 280 collectanten in Zwolle op pad om geld in te zamelen voor de Hersenstichting. Daarmee had onze stad na Hardenberg de meeste collectanten. Maar nieuwe collectanten blijven nodig om geld op te halen voor onderzoek naar hersenaandoeningen. Voor de komende collecteperiode van 1 tot en met 6 februari 2021 zoekt de Hersensrichting dan ook nog steeds collectanten.

“Afgelopen collecteweek werd in de provincie Overijssel 223,951,59 euro opgehaald”, zegt Andreas Tober, woordvoerder bij de Hersenstichting. “Namens de vier miljoen Nederlanders die een hersenaandoening hebben danken wij alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. In de komende collecteweek hopen we de opbrengst te verhogen en om dit te bereiken hebben we meer collectanten nodig.”

Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Andreas Tober, woordvoerder Hersenstichting

“Het raakt ons vroeg of laat allemaal. Hoe meer collectanten er zijn, hoe meer mensen met een hersenaandoening we uiteindelijk kunnen helpen.” Met de opbrengst investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.

Word collectant

In 2020 collecteerden 3588 mensen uit Overijssel voor de Hersenstichting. Gezamenlijk hebben ze toen dus 223.951,59 euro bijgedragen aan de totale collecteopbrengst van ruim 1,5 miljoen euro.

De collecteweek 2021 is van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari 2021. Ruim 19.000 vrijwilligers lopen door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. Wilt u zich ook inzetten voor mensen met een hersenaandoening? Word dan collectant of maak een online collectebus aan en collecteer virtueel.

Kijk voor meer informatie op: www.hersenstichting.nl/collecte

Collecteren in coronatijd

De coronacrisis zorgt voor veel verandering. Daarom volgt ook de Hersenstichting de actuele situatie op de voet. Vanzelfsprekend volgt het de adviezen van het RIVM op en heeft het nauw contact met Stichting Collecteplan, de branchevereniging voor de landelijke collectes, voor het protocol voor alle collectes in Nederland.

Ze houden alle collectanten goed op de hoogte van de laatste stand van zaken. Ze geven advies over de beste manier om te collecteren en hoe je dat dan veilig en vertrouwd kunt doen. Of dat nu deur-aan-deur is of met een online collectebus.

Over de Hersenstichting

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. Ze zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven ze voorlichting en zetten ze zich in voor betere patiëntenzorg.

Meer informatie over de stichting is te vinden op de website van de Hersenstichting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button