EconomieNieuws uit Zwolle

Vanaf 15 december opent station Zwolle Stadshagen definitief haar deuren

Zwolle – Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van Keolis Nederland in. Vanaf deze datum wordt station Zwolle Stadshagen definitief opgenomen in de dienstregeling. In vergelijking met de twee weken durende proef in juni is de dienstregeling, op één minuut verschil in Stadshagen en één minuut extra keertijd in Kampen, gelijk gebleven. Ook zijn alle maatregelen in de bediening van de trein en aan de infrastructuur van het spoor door Keolis en ProRail doorgevoerd voordat het station open gaat.

Nieuwe dienstregeling

Zwolle-Kampen: De trein uit Zwolle vertrekt twee minuten eerder dan in de huidige dienstregeling: om .47 en .17. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .51 en .21 en de trein arriveert in Kampen om .58 en .28. In Kampen wijzigt de aankomsttijd dus met één minuut.

Kampen-Zwolle: De trein uit Kampen vertrekt op dezelfde tijd als in de huidige dienstregeling: om .02 en .32. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .09 en .039 en de trein arriveert in Zwolle om .13 en .43. In Zwolle wijzigt de aankomsttijd met één minuut en de vertrektijd met twee minuten.

Alle overstappen in Zwolle, behalve zoals eerder aangegeven die overstap in de richting van Lelystad en Den Haag, blijven behouden.

Buslijn 10

Vanaf 15 december rijdt er vanaf station Zwolle Stadshagen in de ochtendspits van maandag tot en met vrijdag een speciale buslijn naar de Deltion Campus. Reizigers die gebruik maken van lijn 10 zijn zo’n tien minuten eerder op Deltion Campus dan met de huidige verbinding via station Zwolle en buslijn 9. Buslijn 10 heeft een aansluiting op de trein vanuit Kampen en vertrekt van 7.41 uur tot 9.41 uur ieder half uur. Buiten de ochtendspits rijdt buslijn 10 niet, omdat de spreiding van de reizigers dan groter is.

Reizigersactie

Provincie Overijssel, gemeente Zwolle, gemeente Kampen ProRail en Keolis zijn verheugd dat station Zwolle Stadshagen definitief open gaat. Om reizigers te verwelkomen op het nieuwe station organiseren de aangesloten partijen op maandagochtend 16 december gezamenlijk een reizigersactie.

Reis plannen

Keolis Blauwnet verzorgt het treinvervoer op het traject Zwolle – Kampen in opdracht van de provincie Overijssel. Informatie over de opening van station Zwolle Stadshagen en de nieuwe dienstregeling is beschikbaar op www.keolisblauwnet.nl/stadshagen. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de interactieve reisplanner te bekijken. Daarnaast worden reizigers geattendeerd op de nieuwe dienstregeling via de beeldschermen in de treinen en via social media.

Gerelateerde artikelen

Back to top button