BinnenstadNieuws uit ZwolleUit agendaVoorpagina

Vakantie Tip #4: Naar 3D street art in de binnenstad

Zwolle – Tot zondag 22 september kun je de 3D-street art in de binnenstad bezoeken.

De bijzondere straattekeningen zijn bewonderen op Het Eiland. Vanaf de Diezerstraat wordt met blauwe voetstappen de looproute naar de kunstwerken aangegeven. De straatstenen van het Eiland zijn door Kerim Musanovic, Frederike Wouters en Melina Berg voorzien van driedimensionale straatkunst.

tekst gaat verder onder de foto

Melina Berg aan het werk voor Waanders in de Broeren.

De kunstwerken hebben verschillende thema’s. Ze zijn te vinden in het midden van de splitsing bij Perry Sport, op het plein bij CNCPT store en voor het terras van brasserie Waanders in de Broeren. De realisatie van de kunstwerken is mede mogelijk gemaakt door Stichting World Street Painting, het ZwolleFonds en Waanders in de Broeren.

Gedurende de gehele periode loopt er ook een actie. Mensen moeten de leukste foto maken bij de 3D kunstwerken. Vervolgens moet de foto met de hashtags #streetart #heteilandzwolle gepost worden op Facebook of Instagram. De winnaar wordt op maandag 23 september bekend gemaakt via de Facebookpagina van Het Eiland.

Veel plezier!


  • Het bezoek aan 3D-street art en deelname aan de fotowedstrijd is gratis.
Neem een rugzakje mee met heerlijke croissantjes, kaiserbroodjes of ander lekkers die je ’s ochtends even samen haalt bij de supermarkt. 4 luxe broodjes voor € 1,- bij de supermarkt. Pak melk € 0,80-. En vergeet niet het picknickkleed in te pakken. Succes verzekerd,
RTV Focus geeft jou deze zomer de beste ideeën voor een dagje eropuit met de kinderen. Niet de dure pretparken maar leuke (bijna) gratis uittjes. We proberen voor nog geen 15 euro per week een leuk pakket voor je samen te stellen voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Kijken of het ons lukt?!

Gerelateerde artikelen

Back to top button