EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Unieke samenwerking tussen service-fietsenstalling Gasthuisplein en Fiets-id

Zwolle – De gemeente Zwolle, WEZO en fietsenspeciaalzaak Fiets-id hebben de handen ineengeslagen om bezoekers van het Zwolse stadshart op één locatie (Gasthuisplein 24) van extra services te voorzien. Komende zaterdag 13 mei om 10.00 uur vindt de feestelijke opening van de nieuwe service-fietsenstalling en Fiets-id aan het Gasthuisplein plaats. Iedereen is hier van harte uitgenodigd.

De nieuwe bewaakte fietsenstalling van de gemeente Zwolle biedt aan het Gasthuisplein gratis plaats aan 225 fietsen. Voor de elektrische fietsen zijn in deze stalling voldoende oplaadpunten beschikbaar. Als de herinrichting van het Gasthuisplein gereed is, heeft het plein ruim 400 fietsparkeerplekken.

Service-fietsenstalling

De fietsenstalling Gasthuisplein is een service-stalling. Hier kunnen fietsers terecht voor extra gratis services zoals: leenparaplu, leenbuggy, leenrollator en band oppompen. Daarnaast kunnen bezoekers gebruik maken van een openbaar toilet. Er is ook een toilet voor mindervaliden én mogelijkheid om luiers te verschonen. Binnenkort worden de services voor bezoekers uitgebreid met lockers om bijvoorbeeld de boodschappen tijdelijk op te bergen, en een computer met internetverbinding waarop bezoekers naar informatie over openbare voorzieningen, winkels, culturele bestemmingen en dergelijke kunnen zoeken. Zoals bij de bewaakte fietsenstalling aan het Rodetorenplein en Meerminneplein is de nieuwe service-fietsenstalling Gasthuisplein geopend van een half uur vóór tot een half uur na de sluitingstijd van winkels in de binnenstad.

Werkervaring

De medewerkers van WEZO beheren de service-stalling Gasthuisplein in opdracht van de gemeente Zwolle. Zij pakken de activiteiten en services voor bezoekers samen op met Fiets-id. Wanneer het in de fietsenstalling rustig is, doet de beheerder bijvoorbeeld kleine reparaties voor Fiets-id in het kader van werkervaring en actieve dagbesteding.

Gasthuisplein2

Gasthuisplein

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button