112 nieuwsNieuws uit Zwolle

Uitdaging: ‘Inbreken in zwaar beveiligd huis op Rodetorenplein’

Zwolle – Aanstaande zaterdag is er voor inbrekers met verstand van sluitwerk en hightech beveiliging een uitdaging klaargezet. Op het Rodetorenplein in Zwolle staat namelijk het zwaarst beveiligde huis van Nederland op ze te wachten. Installateur Feenstra houdt alle deuren dicht om zo de dieven geen kans te geven.

Bewust maken inbraakrisico’s

Het evenement ‘BreakIn-Experience’ in Zwolle is bedoeld om bewoners in de vakantieperiode bewust te maken van de inbraakrisico’s van hun woning. Wie alle (inbraak)preventie weet te omzeilen, mag er vandoor gaan met de buit. Deelnemers krijgen hulpmiddelen ter beschikking zoals een kleerhanger om te hengelen en een pasje om te flipperen.

Voel de spanning

Eenmaal binnen heeft de deelnemer beperkt de tijd om zich te oriënteren en een poging te doen om de buit te bemachtigen. Intellect en creativiteit worden uitgedaagd door puzzel en spel. Spannende muziek en een teruglopende timer voeren de druk verder op. En als klap op de vuurpijl kan één verkeerde beslissing fataal zijn en is het spel in één keer over en uit.

‘We laten zien dat het belangrijk is een woning veilig achter te laten door deuren en ramen goed op slot te doen. Een niet goed afgesloten woning leidt tot makkelijke toegang voor een inbreker’, stelt Henjo Groenewegen, algemeen directeur van Feenstra, een van de grootste beveiligingsbedrijven in ons land.

‘Daarnaast laten we zien wat het effect is van een alarmsysteem dat automatisch de autoriteiten inschakelt wanneer er ingebroken is. In het geval van de ‘BreakIn-Experience’ zien we een timer teruglopen die aangeeft hoeveel tijd de inbreker nog heeft voordat hij/zij gepakt wordt.’

Voorkom je inbraak

‘Het is vreselijk als je terugkomt van vakantie en je waardevolle spullen zijn gestolen. Zeker als je bedenkt dat met een alarmsysteem de inbrekers veel minder kans hadden gehad. In het centrum van Zwolle staat de ‘BreakIn Room’ van 3 meter breed en 6 meter lang met de nieuwste beveiligingssnufjes die het de deelnemers moeilijk maakt om ongemerkt binnen te komen. Ook zijn er allerhande tips om te voorkomen dat boeven zien dat je op vakantie bent. Dus niet alle planten uit de vensterbank halen. Ook de gordijnen niet sluiten. Als de lampen en televisie worden aangesloten op een smartplug en de app hiervoor wordt gedownload op de smartphone, kan de bewoner vanuit het vakantieadres alles regelen.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button