Nieuws uit ZwollePolitiek

ChristenUnie raadslid Johannes de Vries stopt als gemeenteraadslid

Zwolle -ChristenUnie raadslid Johannes de Vries (28) stopt als gemeenteraadslid. Vandaag kondigde hij zijn afscheid aan per 30 oktober. De Vries werd in maart 2014 gekozen als raadslid en ging een jaar later aan de slag als persvoorlichter voor de Tweede Kamerfractie van zijn partij. Vanwege zijn werk verhuist hij naar Den Haag, waar ook zijn vrouw sinds kort een baan heeft.

De Vries: “Ik vind het een grote eer dat ik namens de inwoners van Zwolle mocht werken aan een sterke, duurzame stad, waarin we naar elkaar omzien en rekening houden met ‘de ander’. Elf jaar geleden kwam ik als student in Zwolle wonen, als trotse blauwvinger neem ik voor nu in ieder geval afscheid. De stad, al die betrokken Zwollenaren en mijn fijne collega’s in de gemeenteraad ga ik ontzettend missen.”

ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots: “We gaan Johannes, zijn politieke inzicht en zijn communicatieve vaardigheden in Zwolle missen. Gelukkig blijft hij die kwaliteiten inzetten voor onze partij. Ik weet zeker dat onze Tweede Kamerfractie ontzettend veel aan hem zal hebben, zeker nu hij zich volledig op dat werk kan richten.”

Armoedebeleid

De Vries zette zich in de gemeenteraad onder meer in voor de beleidsterreinen Armoede, Bijstand & Schulden, Wonen en Zwolle studentenstad. Hij realiseerde namens de ChristenUnie extra begeleiding voor mensen in de schulden via vrijwillige ‘maatjes’, zorgde voor een meer laagdrempelige toegang tot armoedeondersteuning en pleitte met succes voor financiële ondersteuning van mensen die te maken hebben met een laag inkomen en hoge zorgkosten.

Alcoholmisbruik preventie

Daarnaast viel De Vries op door zijn inzet voor de preventie van alcoholmisbruik. Eén van zijn eerste aangenomen moties leidde tot de inrichting van een digitaal en telefonisch informatiepunt waar bijvoorbeeld melding gemaakt kan worden van de verkoop van alcohol aan jongeren.

Wie vanaf eind oktober de vrijgekomen plek in de gemeenteraad invult, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button