Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Uitbreiden opvang Oekraïense vluchtelingen in Zwolle; Oekraïense school sluit

Zwolle – De opvang van Oekraïense vluchtelingen in Oosterenk wordt uitgebreid met het pand Breughel, waar nu nog de school voor Oekraïense kinderen is gevestigd. Als aan het einde van dit schooljaar deze school sluit, ontstaat er ruimte om de huidige panden beter in te delen. Ook kunnen dan de 33 bewoners van de opvanglocatie in Berkum verhuizen naar Oosterenk.

Het pand Breughel wordt tot aan de zomervakantie nog gebruikt als Oekraïense school. Na de zomervakantie gaan de leerlingen van de deze school allemaal naar een gewone Zwolse basisschool. Na de verbouwing is het een locatie voor ongeveer 140 – 170 vluchtelingen. Naast opvang voor Oekraïense vluchtelingen onderzoeken we of er in dit gebouw ook ruimte is voor andere vluchtelingen. In eerste instantie wordt bij deze locatie gedacht aan Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV) waarbij 24/7 begeleiding aanwezig zal zijn.

Vergroten leefbaarheid en welbevinden

Door een andere indeling komen er bijvoorbeeld meer tweepersoonskamers voor stellen. Hierdoor krijgen de Oekraïense vluchtelingen meer privacy en dat komt de leefbaarheid en welbevinden ten goede. Het pand Breughel ligt op hetzelfde terrein als de andere panden in Oosterenk waar al Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Momenteel biedt de gemeenten opvang aan ruim 600 Oekraïense ontheemden, daarmee voldoet de gemeente aan de regionale taakstelling van 608 personen.

Contact met omwonenden

Direct omwonenden en omliggende bedrijven worden per brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst om bijgepraat te worden. Ook kunnen zij hier terecht met vragen of opmerkingen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button